С наложено наказание приключи делото срещу С. К. от петричкото

...
С наложено наказание приключи делото срещу С. К. от петричкото
Коментари Харесай

Условна присъда за контрабанда на хероин през Кулата

С наложено наказване завърши делото против С. К. от петричкото село Яворница, упрекнат за опит за контрабанда на хероин.

Обвиняемият С.К., в съучастничество с друго лице – подстрекател и помощник, направил опит да придвижи през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин. Контрабандата била осуетена вследствие на извършена профилирана полицейска интервенция.

До разкриването на закононарушението се е стигнало след постъпила в органите на реда оперативна информация за лица, осъществяващи регулярен трафик на опиати от България за Гърция. В хода на работата по нейното класифициране и анализиране е била открита цялостната скица на осъществяването на незаконната активност.

В ранните часове на 04.10.2021 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата – Промахон, е била осъществена инспекция на управлявания от С.К. тежкотоварен автомобил, пътуващ за Гърция. В особено приспособен тайник в камиона, в черна найлонова торба е бил открит правоъгълен пакет, опакован с тиксо. Съдържанието му е тествано с полеви наркотест, реагирал позитивно на хероин. Общото тегло на предмета на закононарушението е 500 грама, чиято стойност възлиза на 25 000 лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР