За пореден път Габрово доказа, че е столица на хумора

...
За пореден път Габрово доказа, че е столица на хумора
Коментари Харесай

Колорит в Габрово

За следващ път Габрово потвърди, че е столица на хумора и сатирата с грандиозно издание на емблематичния си карнавал този уикенд. Над 40 000 души от цялата страна се събраха в града, с цел да се насладят на пъстроцветно шествие, изпълнено с остроумни скечове, колоритни костюми и заразяваща сила, впечатляващи концерти и доста начинания и занимания за децата.

Карнавалното шествието, което мина по централните улици на града в събота вечерта, се организира под мотото " Make Карнавал, Not War ".





В близо двучасовото шествие се включиха над 2000 души облечени в истински костюми и превъплътени в разнообразни функции в 72-те по този начин наречени „ карнавални картини “ с послания за мир и единение. С пъстрите си костюми и изящни придвижвания изключително внимание привличаха и участниците от китайската провинция Цюанджоу.

Конкурсната част на карнавала притегли запалянковци от цялата страна, а авторитетно жури дефинира и спечелилите.





В тазгодишният карнавал участваха и 20 великански фигури на движещи се платформи, направени с доста майсторство и възприятие за комизъм, в които оживяваха емблематични подиуми от настоящия политически живот. Не липсваха и дръзки сатирични препратки към известни персони и събития от миналата година.





Музикалната стратегия включваше концерти на известни реализатори като Васил Петров, RDMK, 100 Кила, FolkustiX и Dolapdere Big Gang, а паметната група Молец закри празненствата в неделната вечер.

С богатата си история и неповторима атмосфера, Габровският карнавал се е утвърдил като емблема на хумора и сатирата и платформа на свободния дух и творчество. Той е не просто развлечение, а и остроумна форма на социална рецензия, която ни кара да се замислим и да се посмеем на себе си.









Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР