С началото на производството на ID.Buzz и ID.Buzz Cargo в

...
С началото на производството на ID.Buzz и ID.Buzz Cargo в
Коментари Харесай

До 130 000 бройки годишно в производството на ID.Buzz - видео

С началото на производството на ID.Buzz и ID.Buzz Cargo в завода на Volkswagen Commercial Vehicles (VWN) в Хановер, немските снабдители на комплектации също започнаха да създават съществени софтуерни съставни елементи за новия E- модел. Заводите в Брауншвайг, Касел, Залцгитер и Хановер доставят, наред с други неща, акумулаторната система, електрическото задвижване и шасито.

До 2026 година Volkswagen Group Components ще влага общо 2,3 милиарда евро в електрификацията на своите немски местоположения – доста повече от половината от общите вложения. В Хановер се създават три модела, основани на разнообразни платформи. ID.Buzz като електрическо транспортно средство, новият Multivan с plug-in хибридно и стандартно задвижване и разновидностите на T6.1 с мотор с вътрешно горене.

„ ID.Buzz е крайъгълен камък за марката и завода в Хановер “ - споделя Йозеф Баумерт, член на борда на марката VWN за произвеждане и логистика - "Само за осем години повече от 55 % от нашите транспортни средства в Европа ще бъдат електрически на акумулатори. Нашият метод на произвеждане е извънредно комплициран, само че ни разрешава да реагираме гъвкаво съгласно търсенето от страна на клиентите “.



Преди започването на серийното произвеждане, 4000 служащи във фабриката бяха подготвени да правятт новите транспортни средства. Съвременните цифрови системи и новите процеси разрешиха увеличение на потенциала на обекта. По време на производството на ID.Buzz е увеличена степента на автоматизация до 92 %, съгласно производителя.

Заводът за съставни елементи в Касел се трансформира в способен център за електрически задвижвания. Тук се основават електрическите задвижвания за електрическите автомобили на концерна. Батерийните системи и техният програмен продукт се създават и създават в завода в Брауншвайг. Роторът и статорът за електрическото задвижване се създават в завода Залцгитер. той също ще бъде уголемен, с цел да се трансформира в европейски хъб за акумулатори на Volkswagen Group. Така там през 2025 година първата гигафабрика на групата ще стартира да създава акумулатори.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР