С началото на активния летен сезон започнаха проверките за нарушения

...
С началото на активния летен сезон започнаха проверките за нарушения
Коментари Харесай

Властите с внезапна проверка в курорта Елените

С началото на дейния летен сезон започнаха инспекциите за нарушавания по българското Черноморие. В курортен комплекс " Елените " беше направена ревизия на хотелите след редица сигнали на летуващи.
Констатирани са съществени нарушавания, оповестява Нова телевизия.
Един от главните проблеми е остаряла материална база, която не дава отговор на условията за категория " 4 звезди ". За сходно нарушаване санкцията е от 1000 до 3000 лева Агенцията по сигурност на храните (БАБХ) е разкрила и съществени пропуски в кухненските блокове на някои от хотелите.
Установихме редица нарушавания при инспекция на обекти във ваканционно населено място " Елените ", написа министърът на туризма Николина Ангелкова в обществената мрежа Фейсбук. " Днес дружно с представители на още три институции извършихме инспекция на обекти във ваканционно населено място " Елените ", за които са получени сигнали за нарушавания. Установихме редица отклонения от нормите в Закона за туризма и Наредбата за категоризация на местата за настаняване, както и от условията за хора с понижена пъргавина ", се показва в известието.
" Беше направена инспекция и във връзка с олинклузива в комплекса, за който имаме най-сериозни сигнали, както и за чистотата на басейните. Предстои ревизия на всички останали хотели на комплекса. За нарушаванията ще бъде формиран акт за административно нарушаване, предвиждащо санкция от 1000 до 3000 лева Инспекциите не престават интензивно, тъй като за нас е доста значимо качеството на услугите ", написа още министър Ангелкова.
" В същото време съм извънредно задоволена от резултатите за взетите проби от водата на всичките 88 плажа по Южното Черноморие. Те са отлични и ще продължат да се вършат най-малко два пъти всеки месец ", прибавя тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР