С наближаването на края на сезона в големите първенства, повечето

...
С наближаването на края на сезона в големите първенства, повечето
Коментари Харесай

Какви са трансферните планове на Манчестър Сити за лятото

С наближаването на края на сезона в огромните шампионати, множеството тимове към този момент имат подготвени проекти за лятната си селекция. Същото се отнася и за устремилия се към купата в Премиър лийг Манчестър Сити. Sportsmole разкрива кои са петте огромни трансферни цели на " Гражданите ", както и кои са петимата футболисти, които се чака да си тръгнат от " Етихад ".

ВХОДЯЩИ ТРАНСФЕРИ

На първо място измежду мечтаните от Джосеп Гуардиола играчи е нападателят на Борусия (Дортмунд). Специалистът интензивно търси изявен голмайстор след раздялата със Серхио Агуеро и в този момент е насочил взор към норвежкото дете-чудо. Битката за подписа му обаче ще е извънредно жестока, защото Холанд е мечтан от още куп европейски грандове.

При крах в договарянията за Холанд, Манчестър Сити евентуално още веднъж ще насочи взор към. Голмайсторът на Тотнъм от дълго време е мечтан от " Гражданите ", които съвсем бяха договорили привличането му през предишното лято, само че договорката пропадна в последния миг. Сега обаче те може да създадат нов опит да го вземат на " Етихад ".

Друг състезател, който е мощно мечтан от първенеца на Англия е. Халфът на Уест Хам е един от най-талантливите британски футболисти сега и продължава да развива гения си с всяка последваща година. И неговото привличане обаче няма да е лесна задача, защото той също е мечтан от още много тимове в Премиър лийг, а и " Чуковете " са му сложили бомбастична цена от 150 млн. паунда.

Доста по-реалистична трансферна цел е Орелиан от Монако. 22-годишният халф притегли вниманието към себе си със мощните си изяви за монегаските в последните години. Неговата цена е много по-поносима, като се счита, че французите биха го продали при оферта от порядъка на 42 млн. паунда. Младокът обаче също е мечтан и от други клубове, тъй че " Гражданите " би трябвало да се постараят да изпреварят съперниците си, в случай че желаят да го вземат на " Етихад ".

Джосеп Гуардиола също по този начин е хвърлил взор и на крилото на Лийдс Рафиня. Бразилецът продължава да играе извънредно мощно и през този сезон, макар че тимът му не върви добре в шампионата. Той може да бъде продаден против много скромна сума, в случай че Лийдс изпадне от елита. И тук обаче борбата за подписа му ще бъде сериозна, защото играчът е мечтан и от Барселона и Байерн (Мюнхен).

ИЗХОДЯЩИ ТРАНСФЕРИ

Първият, който съвсем несъмнено ще напусне " Етихад " е капитанът. Бразилецът е към този момент на 36 години, а договорът му изтича през лятото и не се чака да бъде възобновен. Все отново има късмет и той да остане в ролята на играещ асистент треньор.

На този стадий не е напълно ясно и бъдещето на. 27-годишното крило имаше някои сложни моменти в края на предишния сезон, когато за пръв път се заприказва, че той може да бъде продаден. Все отново той остана на " Етихад " и през този сезон още веднъж е значима фигура в нападението на " Гражданите " с 35 мача, 14 гола и 5 асистенции на сметката си. Договорът на Стърлинг обаче изтича през лятото на 2023 година и в този момент шефовете би трябвало да решат дали да му предложат удължение или да го продадат през лятото при добра оферта. А интерес към него не липсва.

Друг състезател, който може да си тръгне през лятото, е. Бразилецът по този начин и не съумя да убеди, че може да бъде заместникът на Серхио Агуеро. През този сезон той даже бе преквалифициран в ролята на дясно крило. Той обаче играе на приливи и отливи и не демонстрира неизменност в изявите си. Затова възможна негова продажба не е изключена, изключително в случай че клубът притегли нов нападател като Ерлинг Холанд или Хари Кейн. Освен това и Юлиан Алварес се чака да се включи в първия състав през новия сезон, тъй че възможностите за изява на Жезус още повече ще намалеят.

Шанс да си тръгне от " Етихад " има и за плеймейкъра. Това звучи ненапълно изненадващо, на фона на това, че португалецът изигра доста мощен сезон с 38 мача, 10 гола и 4 асистенции на сметката си досега. Въпреки това се прокрадват информации, че той не е изцяло благополучен в Манчестър Сити, като преди време е имал ментални проблеми, подбудени от пандемията от ковид. Макар да има догвор до 2025 година, 27-годишният футболист може и да изиска трансфер през лятото, а претенденти за подписа му не липсват. Неговото предпочитание обаче е да се завърне в родината си Португалия.

Последният евентуален напускащ е вратарят. Договорът на ветерана изтича през юни и на този стадий няма изгледи да бъде възобновен. 36-годишният състезател записа едвам 2 мача през сезона и по-скоро не влиза в проектите на мениджъра Джосеп Гуардиола.
 Добри вести за Гуардиола Добри вести за Гуардиола 27 март | 15:03  Собствениците на Ман Сити купуват 11-и клуб Собствениците на Ман Сити купуват 11-и клуб 25 март | 17:18  Ман Сити сменя Фернандиньо с халф на Спортинг (Лисабон) Ман Сити сменя Фернандиньо с халф на Спортинг (Лисабон) 24 март | 05:28  ФА ще помогне на почитателите на Ливърпул и Манчестър Сити да стигнат до ФА ще помогне на почитателите на Ливърпул и Манчестър Сити да стигнат до "Уембли " 22 март | 13:19  Фернандиньо не бърза с решението за бъдещето си Фернандиньо не бърза с решението за бъдещето си 22 март | 12:05  Ман Сити се контракти с Атлетико Минейро за Савиньо Ман Сити се контракти с Атлетико Минейро за Савиньо 18 март | 20:08  Съветник в Дортмунд: Припаднах, когато видях офертата на Сити за Холанд Съветник в Дортмунд: Припаднах, когато видях офертата на Сити за Холанд 16 март | 14:04  Ман Сити желае да направи Холанд най-скъпия състезател в Англия Ман Сити желае да направи Холанд най-скъпия състезател в Англия 16 март | 12:55 Още от Футбол свят  Ювентус желае звезда на Лацио, само че договарянията ще са сложни Ювентус желае звезда на Лацио, само че договарянията ще са сложни 28 март | 23:55 415 0  Цената на няколко италиански национали се срина след загубата от Северна Македония Цената на няколко италиански национали се срина след загубата от Северна Македония 28 март | 23:14 2018 2  Александър-Арнолд разкри, че е почитател на Барса Александър-Арнолд разкри, че е почитател на Барса 28 март | 22:30 2123 6  Халф на Дженоа задържан по обвиняване в групово обезчестяване Халф на Дженоа задържан по обвиняване в групово обезчестяване 28 март | 22:06 2172 0  Чуамени и Погба под въпрос за контролата на Франция против Южна Африка Чуамени и Погба под въпрос за контролата на Франция против Южна Африка 28 март | 21:31 1344 2 Виж всички Водещи Новини  БФС връща и участниците в събранието на Бербатов? БФС връща и участниците в събранието на Бербатов? 28 март | 20:49 14567 72  БФС разгласява пет знакови случая по какъв начин е помагал на БФС разгласява пет знакови случая по какъв начин е помагал на "червените " поради голямата маса почитатели на ЦСКА 28 март | 17:53 23672 336  Купата още веднъж е за Рилски състезател след трилър в Ботевград! Купата още веднъж е за Рилски състезател след трилър в Ботевград! 28 март | 21:00 20242 75  Петров: Отдавам загубата от Катар на грешките на растежа, Хърватия няма да подцени мача Петров: Отдавам загубата от Катар на грешките на растежа, Хърватия няма да подцени мача 28 март | 19:37 9310 95  Сагата с хипотетичния клуб-фантом, който взриви българския футбол, се заплита, ето новите разкрития Сагата с хипотетичния клуб-фантом, който взриви българския футбол, се заплита, ето новите разкрития 28 март | 13:13 47991 168 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР