С наближаването на деня на коронацията на британския крал Чарлз

...
С наближаването на деня на коронацията на британския крал Чарлз
Коментари Харесай

С каква корона ще бъде коронясана кралицата консорт Камила?

С наближаването на деня на коронацията на английския крал Чарлз III новините за подготовката на невижданото от 70 години насам    С каква корона ще бъде коронясана кралицата консорт Камила?

Короната на Свети Едуард, която ще бъде употребена за коронацията на краля, още веднъж е изложена в Лондонската кула, откакто завърши работата по преправянето, с цел да бъде комфортна за главата на новия крал, само че от през вчерашния ден в бижутерските работилници е короната на кралица Мери.

 

Тя е поръчана и носена от брачната половинка на крал Джордж V за коронацията през 1911 година От двореца оповестяват, че в нея ще бъдат направени някои промени, с цел да бъдат сложени неповторими за случая бижута, отразяващи личния жанр на кралицата консорт.

Короната на кралица Мери ще бъде преправена с диамантите Кулинан III, IV и V в символ на респект към починалата кралица Елизабет II. Диамантите бяха част от персоналната й сбирка и тя постоянно ги носеше като брошки. Те са част от Голямата звезда на Африка, както се превежда името на диаманта с тегло 530 карата, който е придобит в Южна Африка през 1905 година И е оценен на 400 милиона $.

 

Четири от осемте преносими арки на короната също ще бъдат отстранени, с цел да се сътвори друго усещане от времето, когато е носена от кралица Мери. Върху короната няма да участва фамозният елмаз Кохинор, който провокира напрежение сред няколко страни - Индия, Пакистан и даже Афганистан, които имат искания върху него.

Кохинор, един от най-големите шлифовани диаманти в света, е конфискуван от Индия от Източноиндийската компания по време на колониалната ера и е подарен на кралица Виктория. Той е вграден в корона, която за финален път е носена от бабата на Чарлз по време на нейната коронация.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР