С музика, артинсталации и оживени дискусии протича едно от трите

...
С музика, артинсталации и оживени дискусии протича едно от трите
Коментари Харесай

Музика, арт инсталации и оживени дискусии по време на феста „Новия европейски Баухаус“


С музика, артинсталации и оживени полемики протича едно от трите съществени събития от Фестивала на „ Новия европейски Баухаус “ в Брюксел – Фестът. Останалите два са Форумът и Панаирът. Инициативите са част от устрема на Европейската комисия за разпространение на Европейския зелен пакт посредством културата и хората. Фокусът е върху стабилно, приобщаващо и красиво бъдеще, оповестява Българска телеграфна агенция.

От 9 до 12 юни на мястото в региона на „ Мон дез ар ” представители на разнообразни браншове от публичния живот ще показват своите планове. Ще приказват за развиването на градската среда и за опазването на природата.

Един от плановете, който е показан, е „ 3Φ*2VE “. Той съставлява три разнообразни геометрични фигури, свързани между тях – кубоктаедри.

Представена е и фотоинсталация „ Океаните стартират тук “. Проектът приканва за незабавни промени в метода на живот, с цел да опазим океаните, които всмукват 30 % от въглеродния диоксид, пишат организациите в представянето на плана.

Проектът „ Ботаническата пътека “ – грах и обич (Bothanical Path – Peas&Love) се осъществя с посланието „ Изгуби се измежду градската природа). Тук се приказва за градското градинарство, ферми, озеленяване.

На феста е отделено място и за хибридни полемики. Хората ще могат да участват на диалозите в неофициална конюнктура, на която ще виждат онлайн лекторите, а част от участниците ще се включат отдалечено. Разговорите са за това по какъв начин с общи старания можем да подобрим пространствата към нас. Един от акцентите е върху така наречен „ умни градове “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР