С много настроение и забавни игри премина детският празник „Прегръдка

...
С много настроение и забавни игри премина детският празник „Прегръдка
Коментари Харесай

Раздаваха прегръдки в центъра на Пловдив по случай 1 юни

С доста въодушевление и занимателни игри мина детският празник „ Прегръдка за нашите деца “, проведен от Фондация „ За нашите деца “ и Община Пловдив. Инициативата е с обръщение за децата, които не знаят какво е прегръдка от мама и баща, децата с увреждания и компликации в развиването, които виждат света по друг метод, само че за които прегръдките са също толкоз значими.

Десетки малчугани се забавляваха под звуците на известни детски песнички, а специфичен посетител на събитието беше един от знаците на фондацията – Мечето Прегръдко.

„ Посвещаваме днешния празник на силата на прегръдката. Тази прегръдка, която споделя на нашите деца „ обичаме ви, вие сте скъпи за нас “, както и на тези деца, които са разнообразни, тъй като знаем, че когато ги прегърнем ние им даваме посланието, че те са най-ценният капитал за нас и нашето общество. “ С тези думи изпълнителният шеф на фондацията Иванка Шалапатова се обърна към гостите на празненството. Тя добави, че тази година фондацията отбелязва 30 година работа в поддръжка на щастливото детство на деца в ранна възраст и от началото на годината екипът е помогнала на близо 300 деца и фамилии.

Част от празничната стратегия бяха и клоуните Коко, Мъри и Алфелла Круела, които развеселиха децата с най-различни фокуси и песни. За положителното въодушевление на дребните посетители уредниците бяха планували и балонно шоу, детскотека, викторини.

„ Това е най-хубавият празник, който може всички ние да честваме, тъй като всички сме деца “, показа зам.-кметът Анести Тимчев, който излезе на сцената дружно с дребната Сияна.

„ Това е Сияна. Вижте какъв брой е щастлива и усмихната. Тя не е намръщена и няма задни цели. Тя желае единствено да бъде защитавана и да усеща любовта на мама и на баща. Не губете детето в себе си – оставете го да се смее, да има фантазии и да се радва. Само тогава светът ще стане по-добър “, бе посланието на Тимчев по случай празника на детето.

От своя страна Сияна пожела на всички деца да бъдат доста щастливи, да имат доста шанс и майките да не им се карат.

Всички деца, които се включиха в игрите получиха талони за безвъзмезден сладолед, а в края на празника сътрудниците на събитието „ Дженерали Застраховане “ и интернационалната мрежа „ The human safety net “ (THSN) сервираха най-голямата премия на един от малчуганите – чисто нов велосипед.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР