С минута мълчание започна днешното заседание на ПК Архитектура, строителство,

...
С минута мълчание започна днешното заседание на ПК Архитектура, строителство,
Коментари Харесай

Съветниците одобриха важен Подробен устройствен план

С минута безмълвие стартира днешното съвещание на ПК " Архитектура, строителство, организация и развиване на територията на общината и обитаемоте места " към Общински съвет - Варна. Съветниците отдадоха респект на Димитър Николов, основен проектант на регион " Одесос ", който умря предходната седмица.
След това с единогласие членовете на комисията утвърдиха Подробен организационен проект - План за регулация и застрояване по проекта на Южна промишлена зона, който е от изключителна значимост за бъдещото развиване на града.

Планът обгръща територия от 14,36 хектара и е напълно съгласуван с Общ устройствен план на Варна, изясни пред съветниците основният проектант Виктор Бузев. Устройствените режими в зоната са: компактност на застрояване - макс. 80%, активност - макс. 5.0 и озеленена повърхност - мин. 20%.

ПУП-ПРЗ е направен по искане на " Български морски квалификационен център ", който след приемането му ще може да кандидатства по стратегии за обогатяване на техническата база, сподели още арх. Бузев.

Общинските съветници утвърдиха също Подробен организационен проект - План за регулация и застрояване на парцел по проект на селищно образувание " Планова ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР