С македонски агнета е залята търговската мрежа. Те били предназначени

...
С македонски агнета е залята търговската мрежа. Те били предназначени
Коментари Харесай

Дъмпинг с агнешко от Македония

С македонски агнета е залята комерсиалната мрежа. Те били предопределени за продажба в Гърция, само че защото не отговаряли на техните стандарти, няколко партиди били върнати. Вместо да се транспортират назад в западната ни съседка, търговци предпочели да ги пласират по-евтино у нас. За това сигнализира Симеон Караколев от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

Македонското агнешко ще улесни стотици българи, които преди Великден и Гергьовден отскачат на пазарлък в западната ни съседка. Шопинг модата за месо зад граница не е от през вчерашния ден, защото цените там са по-ниски. Заклано и одрано агне в Македония излиза под 10 лева килото, а у нас то е от 2 до 4 лева по-скъпо. Почти идентични са цените и на румънските агнета, за които много поданици от Варна, Добрич, Шабла и Каварна бият път до Мангалия. В румънския курортен град, който е на ​трийсетина километра от граничното с. Кардам, постоянно се провеждат огромни фермерски пазари.

Тази година се чака още веднъж да има импорт и на замразено ​агнешко от Австралия и Нова Зеландия. Традиционно, то също е по-евтино с 3-4 лева от българското. От Българска организация по сигурност на храните предизвестяват да се гледа цветният щемпел на агнешкото месо, което се предлага в родните магазини. От тази година, за по-добра осведоменост на потребителите ​относно страната на генезис, контролният орган слага здравна маркировка на трупното месо в разнообразни цветове. Месото с генезис България има щемпел в наследник цвят. Вносното, даже и да е заклано в наша касапница, е в червен цвят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР