С лично оръжие е стрелял полицаят, убил 18-годишния Светльо Младенов

...
С лично оръжие е стрелял полицаят, убил 18-годишния Светльо Младенов
Коментари Харесай

С лично оръжие е стрелял полицаят, убил крадец в София

С персонално оръжие е стрелял служителят на реда, умъртвил 18-годишния Светльо Младенов в София, оповестяват от bTV.

33-годишният чиновник на реда е имал в себе си и персонално, и служебно оръжие. Като пред проверяващи той е разказал, че по време на преследването служебното е изпаднало. Затова той стрелял с персонално оръжие.

Полицаят е разказал, че до стрелбата се е стигнало, откакто 18-годишното момче е протегнало ръка към чантата си

Униформеният решил че то ще извади оръжие.

До този извод стигнал откакто е имало данни, че бандата прави грабежи, а на жертвите си момчетата са казвали, че имат револвер.

Както SafeNews първи заяви, през вчерашния ден, след гонка с полицията, 18-годишния Светльо Младенов бе убит. Двамата му съучастници бяха арестувани.

В взаимозависимост от това къде е раната на починалото момче, служителят на реда може и да бъде измамен под правосъдна отговорност

“Законът за Министерство на вътрешните работи регламентира доста тъкмо пълномощията, които имат полицейските органи. Употребата на огнестрелно оръжие е позволена в хипотезата и в обстановката, в която здравето на полицейския чиновник или на неговите сътрудници е било застрашено. В такава догадка огнестрелно оръжие може да се употребява, само че в такава степен, че да се причинят минимални увреждания на лицето, което би трябвало да бъде арестувано и което вероятно е нападнало служител на реда ”, изясни юрист Марковски. 

По думите му изключително решаващо ще е заключението от здравната експертиза на умрялото момче – в коя част на тялото е простреляно:

“Ако се окаже, че е в гърба, полицейският чиновник ще изпадне в състояние на вероятен обвинен. Включително може да се стигне и до покачване на обвиняване за съзнателно ликвидиране ”.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР