С лекция пред осмокласници от СУПНЕ Фридрих Шилер“, Окръжен съд

...
С лекция пред осмокласници от СУПНЕ Фридрих Шилер“, Окръжен съд
Коментари Харесай

Съдия и прокурор запознаха русенски ученици с опасностите и превенцията на трафика на хора

С лекция пред осмокласници от СУПНЕ „ Фридрих Шилер “, Окръжен съд – Русе отбеляза Европейския ден за битка с трафика на хора, годишно отбелязван на 18-ти октомври

Съдия Александър Иванов и прокурор Радослав Градев срещнаха учениците с заплахите и предварителната защита на трафика на хора. Фокусът на вниманието на гимназистите беше ориентирано върху механизмите, посредством които жертвите на този тип закононарушения са манипулирани и принуждавани. Съдия Иванов акцентира, че информираността за рисковете е от главно значение в битката против това уродливо събитие. Той обясни законовата уредба и наказателните ограничения по отношение на уредниците и причинителите на това закононарушение и прикани учениците да не се доверяват на непознати, при опция да ревизират всяко едно добре звучащо предложение за работа, а при подозрение за закононарушение от този тип, навреме да потърсят помощта на полицията, оповестиха от Окръжен съд - Русе.

От прокурор Градев осмокласниците научиха, че в своята същина трафикът на хора нарушава главните човешки права, като право на свободен живот и право на избор, и се дефинира като модерна форма на иго. Жертвите на тази незаконна активност са подлагани на нечовечен физически и душевен тормоз, и са употребявани за насилствен труд в условия, близки до иго.

Срещата бе част от Образователна стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, а всеки възпитаник получи Конституция на Р България и осведомителни брошури, предоставени от Висшия правосъден съвет.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР