С коронавируса не може да се преговаря, а в България

...
С коронавируса не може да се преговаря, а в България
Коментари Харесай

Наш учен от Станфорд: Зеленият сертификат и мерките са неадекватни, трябва тотална война с вируса

С ковид не може да се договаря, а в България възприемаме тъкмо такова държание, както се случва и всеобщо в международен мащаб. Има два вероятни метода - или цялостно заличаване на вируса, или да го оставим да болести всичко. Това е мнението на Георги Маринов, академик от департамента по генетика в Станфордския университет, което той.

" Позицията, която аз посрамвам по тематиката за Коронавирус - че единствената алтернатива е политика на нулева приемливост (бел. ред. - ) към каквито и да било случаи - неведнъж се характеризира като " екстремна``, " нереалистична``, и прочие прилагателни от този вид. Чиято функционалност е чисто и просто да пресекат всякаква сериозна полемика по тематиката, посредством обикновена прочувствена операция.

Тъй като в случай че нещо е " екстремно``, то би трябвало да бъде по хипотеза отхвърлено. Такова е мисленето на множеството хора, а то е такова тъй като живеем в свят, в който медиите се преобладават от политиката, а в политиката " компромисите`` и отстъпките са главен метод на работа. Но действителният свят не е политически, той е физически. И вирусът е сбирка от органични молекули, които в никакъв случай не са чували що е това " компромис``.

" Ако някой ви споделя, че може да се живее с ниски равнища на заразяване, които в никакъв случай да не са проблем, този човек или е кръговиден глупак, който изобщо не схваща обстановката, или се пробва съзнателно да ви излъже да се съгласите на това да се болестите и разболеете, с цел да не се постанова да се вземат ограничения за преодоляване на болестта. Но на процедура не видяхме такава кардинална и ясно изразена позиция, тъкмо противоположното. Говори се за някакви " мерки``, без изключение несъответстващи и незадоволителни за решение на казуса, само че в никакъв случай за действителното негово решение ", безапелационен е Маринов.

Ученият показва за какво в този момент в България се стигна до следващата пагубна обстановка - поради учебните заведения:

" Ясно е на всички, че учебните заведения са главен мотор на епидемията -- като се съберат 25-30 деца в затворено помещение, нормално без маски, и седят там 6-7 часа, какво тъкмо може да се чака да стане ? И в случай, че има десетки разнообразни типове бозайници, при които е документирано заразяване със SARS-CoV-2, в каква откъсната от действителността фикция би трябвало да живее някой, с цел да си мисли съществено, че при Homo sapiens има магическа преграда пред заразяването на 18-годишна възраст, все едно човешките деца принадлежат на някаква напълно друга форма на живот ?

Ефектът от присъственото образование се видя доста ясно предходната година - откакто се отвориха учебните заведения в Европа, в границите на към месец и половина ситуацията потегли да стана пагубно, като това не стана по едно и също време - тези, които почнаха на 1-и септември, стигнаха до доста сериозна рецесия по-бързо от примерно България, в която се потегля на учебно заведение на 15-и. Упражнението беше повторено по-късно при втората вълна.

И същото нещо се получава и тази година - в Румъния сривът на лечебните заведения към този момент е реалност, до момента в който ние влизаме във етапа на отвесната крива с две седмици забавяне по отношение на тях (които евентуално дават отговор на разликата в започването на образователната година). Пращането на децата на учебно заведение беше еквивалентно на подписването на смъртната присъда на десетки хиляди техни баби, дядовци и родители, при всяка една вълна . И против това трябваше да има твърда опозиция, с две варианти, показани като единствени вероятни:

1. Или се реализира и поддържа местна елиминация и се върви присъствено и обикновено на учебно заведение.

2. Или цялото образование е онлайн.
 Колективен имунитет против ковид е (не)възможен - диалог с доцент Николаева-Гломб (ВИДЕО) Колективен имунитет против ковид е (не)възможен - диалог с доцент Николаева-Гломб (ВИДЕО)
В изискванията, в които живеем, групов имунитет против ковид е вероятен за реализиране единствено при бърз развой на всеобща имунизация в...

Защото в действителност няма други варианти - тръгне ли се присъствено, резултатът е предсказуем и добре прочут. Гледаме го за трети път този филм към този момент .

Но съвсем никой не откри смелостта да излезе и да отбрани тази само допустима от научна и здравна позиция позиция. Вместо това се разреши да се вкара полемиката по една повърхност на пазарене да се тестват ли учениците или да не се тестват, какъв брой от учителите са имунизирани (все едно най-сериозният проблем е заразяването на единия преподавател, а не на 25 пъти по няколко родители и роднини) и прочие неща, чиято функционалност беше първо, да отклони вниманието от същината на казуса, и второ, в случай че въпреки всичко се вземат някакви такива " мерки``, просто да се покаже, че нещо си там е направено и да се тръгне отново присъствено, без действителен надзор върху болестта.

Позволи се и сполучливо да се изфабрикува в публичното пространство прикритие за действителната мотивация зад тези дейности. Която не е загрижеността за образованието на децата - в случай че имаше такава същинска угриженост, нямаше да бъде разрешено то да се срине по подобен метод последните 30 години - а това, че в случай че децата не са на учебно заведение, те са проблем за родителите им у дома и пречат на ходенето на тези родители на работа . От което страда " икономиката`` (колко ще пострада тази стопанска система от гибелта и инвалидизацията на толкоз доста хора не е разрешено да се пита). Но какъв брой хора излязоха да го разобличат това обществено? Почти никой.

Отново, с вируси не може да се договаря, с тях може единствено да се води тотална война.

Но в този пагубен към този момент миг учебните заведения ще продължат да са отворени присъствено, макар че болничната система към този момент е на ръба и че имаме още удвоявания заложени към този момент, даже и да се вземат съществени ограничения незабавно. Защото беше разрешено рамките на дебата да бъдат изместени дотолкоз, че това самоубийствено и неуместно решение да наподобява като обикновено и отговорно... А това беше разрешено точно вследствие на интелектуалната плашливост на множеството деятели и " експерти``, които обикалят по медиите и не престават да не смеят да кажат истината (ако изобщо я разбират)... "
 За къде ще ви би трябвало зелен документ и за къде не? За къде ще ви би трябвало " зелен документ " и за къде не?
От четвъртък влизането в заведения за хранене, кина и молове ще става единствено със зелен документ за сложена ваксина, преболедуване или PCR тест....

Още:

Маринов и друго: " Зелените документи извършват чудесно главната си функционалност -- да се имитира нещоправене и битка с пандемията и да се отсрочи локдауна, което от своя страна се прави с цел да не се постанова да се подкрепят финансово засегнатите от него. Аналогична е функционалността и на по този начин необятно проповядваното взимане на ограничения на локално равнище - което се прокламира като " в случай че някъде няма високи равнища на заразяване, то няма потребност от ограничавания там``, а действителността е, че там, където случаите са ниски през днешния ден, е просто място, където те ще бъдат високи в близко бъдеще, а " ограниченията на локално ниво`` са опрощение страната да не афишира такива на генерално равнище. Защото тогава ще би трябвало да дава финансова поддръжка.

Ако документите в действителност се вкарат по този начин, както са дефинирани, то това би било еквивалентно на някаква форма на локдаун. Тъй като тогава 80-те % неимунизирани не биха имали право да вървят на никое място с изключение на до магазина и аптеката. Дали това ще стане на процедура? Много малко евентуално ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР