С колегите от Продължаваме промяната целим да сме първа политическа

...
С колегите от Продължаваме промяната целим да сме първа политическа
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: С ПП целим да сме първа политическа сила - Политика

С сътрудниците от " Продължаваме промяната " целим да сме първа политическа мощ - съобщи в ефира на Нова тв тази заран депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев.

Смисълът на оповестеното предизборно или следизборно обединяване на “Демократична България ” и “Продължаваме смяната ” е недопускане до ръководството на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

“Сглобката сред тези три партии ще е отровна за бъдещето на България ”, предизвести Мирчев и подсети кои са петте съществени целта на реформистките сили - еврозоната, Шенген, Планът за възобновяване и резистентност, модернизацията на българската войска и конституционната промяна на правосъдната власт.

“С сътрудниците от “Продължаваме смяната ” целим да сме първа политическа мощ, с цел да изпълним точно това, а не поради кухи марки ”, посочи депутатът. Според него бъдещото съдружно съглашение няма да повлияе на идентичността на “Демократична България ” като дясноцентристка групировка, стремяща се към уравновесен бюджет, вместо към струпване на нови задължения ", сподели той.

На въпрос по отношение на механизма за надзор над основния прокурор Мирчев обясни, че ГЕРБ не желае въвеждането му и по тази причина депутатите на Бойко Борисов съзнателно не са се записали в пленарна зала предходната седмица.

“Дали Бойко държи Гешев, или Гешев държи Бойко не е толкоз значимо. ГЕРБ не желаят правосъдната промяна да се случи и употребяват процедурни хватки с кворума ”, рече депутатът.

Той е изпратил четири въпроса до прокуратурата, с цел да разбере кои са конгресмените, поканили Иван Гешев да гледа на видео молитвена закуска в Съединени американски щати, както и кой заплаща за това . “Американското държавно управление се разграничи от Гешев. Той опита да направи пиар ход, с цел да съобщи, че има поддръжка от Съединени американски щати, само че молитвената му закуска с Байдън се оказа подправена вест ”, сподели още Мирчев.

Той разяснява и измененията в Кодекса за застраховането с думите, че пет политически сили в Народното събрание обслужват избран интерес в застрахователния бизнес, спъвайки България по пътя ѝ към влизане в еврозоната на 1 януари 2024 година Според Мирчев сега България е рекордно задлъжняла, а заплащането на презастраховане оскъпява гражданската отговорност.

“Цената ѝ по-скоро ще спадне, когато бъдат признати измененията в Кодекса за застраховането. Лобито на една избрана група обаче е толкоз мощно, че пет партии в Народното събрание го пазят ”, съобщи националният представител.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР