С колегите от БСП се ангажираме да поставим въпроса за

...
С колегите от БСП се ангажираме да поставим въпроса за
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Управляващите се опитаха да политизират проблема с шофьорите, но не им мина номера

С сътрудниците от Българска социалистическа партия се ангажираме да сложим въпроса за ново нарастване на заплатите на работещите в градския превоз, когато наближи времето за актуализация на бюджета, съобщи водачът на столичните социалисти.
" Управляващите се пробваха да политизират казуса с водачите, с цел да го заметат и него под килима, само че не им мина номера. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в Столичния общински съвет Калоян Паргов след гласуването на отчета, с който бяха увеличени главните заплати на водачите в столичния градски превоз на 1150 лв.. Общинските съветници от Българска социалистическа партия упорстваха СОС да поеме формален ангажимент при идващите актуализации на бюджета в границите на 2019 година най-малко още един път да бъдат увеличени месечните хонорари на работещите в градския превоз. Това предложение беше направено от Калоян Паргов по време на съвещанието на Комисията по превоз и туризъм в сряда. На днешната сесия на СОС обаче то беше отхвърлено от ръководещите.

" За нас най-важно сега е водачите да бъдат удовлетворени и спокойни на работните си места, разяснява Калоян Паргов, който е заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм в СОС. - Управляващите отхвърлиха да поемат формален ангажимент за задоволство на справедливите претенции на водачите. Затова ние с сътрудниците от групата на Българска социалистическа партия в СОС публично поемаме ангажимент да сложим този въпрос, когато наближи времето за актуализация на бюджета на Столична община. Да, ще сложим още веднъж този въпрос и на ход отново ще бъде кметът ".

Калоян Паргов изрази страдание, че в последния месец ръководещите по всевъзможен начин са се пробвали да политизират казуса с водачите от столичния градски превоз. " Целта беше да го заметат и него под килима, само че не им мина номера, съобщи той. - Приемането на отчета на кмета Фандъкова го считам за триумф на Българска социалистическа партия. Ние си свършихме работата. Шофьорите се обърнаха за помощ към нас и ние принудихме ръководещите да създадат нещо за тях. Докладът на Фандъкова е извънредно в резултат на нашия напън и аз го считам за първата крачка към решаването на проблемите на работещите в столичния градски превоз. И дебело наблягам, че това е началото. Защото, в случай че беше продължение на работата на ръководещите, въобще нямаше да има митинги от страна на водачите. Очевидно в ГЕРБ би трябвало да трансформират метода към тях и да подобрят чуваемостта за проблемите им ".
--
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР