С коледни песнички и стихчета кметът на Банско Иван Кадев

...
С коледни песнички и стихчета кметът на Банско Иван Кадев
Коментари Харесай

Банско засия в коледни светлини

С коледни песнички и стихчета кметът на Банско Иван Кадев и стотици поданици и посетители на Банско възпламениха светлините на Коледната елха на площад „ Никола Вапцаров “.

Кметът поздрави всички именници за светлия християнски празник Никулден и даде старт на богатата коледно новогодишна стратегия в планинската община.

„ Толкова е благо и прелестно, че всички сте тук с цел да пуснем светлините на вярата, тъй като дървото елхово е знак на Коледа. Нека да посрещнем този празник с усмивки и религия за по-добро бъдеще и за благоденствието на Банско и цялата страна. ” – добави още кметът.

Курортът към този момент е празнично декориран в очакване на Коледните празници, а културният календар предлага поредност от прояви.

На 11 декември от 11:30 часа ще се организира следващата самодейността на положителното „ Коледната благоТворителницата ” проведена от Начално учебно заведение „ Св. Паисий Хилендарски ”. В понеделник на 12 декември в огромния салон на Читалище “Никола Вапцаров – 1894 ” от 18:00 часа можете да гледате спектакълът „ На живо “ с Алекс Сърчаджиева.

А на 14 декември в сряда от 17:00 часа в тържествената зала на читалището ще бъде показана стихосбирката на Елица Барякова „ Банско – магично и обично ”.

В събота на 17 декември Банско публично ще даде старт на новият ски сезон с богата музикална и кулинарна стратегия.

Традиционния привет към жителите и гостите на града ще бъде огромният коледен концерт „ Рождество ” на самодейните сформира към Читалище “Никола Вапцаров – 1894 на 22 декември от 18:00 часа.

Културната стратегия за най-светлите християнски празници не престават през целият декември.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР