С извънсъдебно споразумение Община Банско успя да удовлетвори част от

...
С извънсъдебно споразумение Община Банско успя да удовлетвори част от
Коментари Харесай

Англичанка с рекордно обезщетение за падане в шахта в Банско

С извънсъдебно съглашение Община Банско съумя да удовлетвори част от финансовите искания на британската туристка, която през 2015 година си счупи тазобедрената става в необезопасена шахта в курорта  и не се стигна до намесата на Върховен касационен съд в разногласието какъв брой тъкмо са загубите на англичанката.

Благоевградският областен съд й присъди 50 хиляди лева обезщетение за претърпените болки и премеждия, както и към 75 хиляди лева за имуществени вреди, по-късно САС добави още 20 000 лева към компенсацията.

Общината незабавно апелира присъдата на столичните магистрати, само че преди делото да продължи в последната правосъдна инстанция, на 3 март тя изтегли жалбата си, откакто се контракти с юриста на потърпевшата за към 100 000 лева, оповестява struma.bg. 

Инцидентът с англичанката е от 17 декември 2015 година, когато тя пристигнала с двамата си синове да кара ски в Банско. Още първия ден след извършване на покупки тръгнали по мрачно да се прибират в хотела и след моста на река Глазне дамата не видяла, че има шахта с отворен похлупак.

При рухването тя счупила тазобедрената си става. В МБАЛ – Благоевград й я сменили, само че откакто се прибрала в Англия, се наложила нова промяна на ставата, след това още няколко пъти лекарите намествали бедрената кост.

Според туристката тази травма объркала живота й за години напред, трябвало да се откаже от шофирането, от обичания си велосипед и ските, не можела да върви на танци и да се грижи за градината си.

В българския съд в началото англичанката показа дълги описи с равностойността им в паунди, които изгубила поради контузията. Общият им размер възлизаше на към 370 000 лв..

В него бяха калкулирани и грижите, които синът й полагал за нея, оразмерени във времето, което той губел за това – 20 минути помощ за слизане и качване по стълбите, 1 час готвене, 1 час за разчистване на къщата, 1 час извършване на покупки, по 20 минути помощ за къпане, обличане, лягане и ставане от леглото и така нататък

Всички правосъдни инстанции одобриха, че макар че дупката на ул. „ Найден Геров ” е била на Енергото, общината е трябвало да я обезопаси, с цел да не стават произшествия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР