С използването естествени оцветители при боядисването на яйцата за Великден

...
С използването естествени оцветители при боядисването на яйцата за Великден
Коментари Харесай

Как да извлечем естествени багри за боядисването на яйцата?

С потреблението естествени оцветители при боядисването на яйцата за Великден внасяме лечебни сили от природата. Това сподели доктор Емил Елмазов, ръководител на Съюза на билкарите в България в изявление за Агенция „ Фокус “ по отношение на потреблението на натурални оцветители, вместо изкуствени бои при боядисването на Великденски яйца.
„ Когато тези цветове са естествени, техните трептения са доста близки до нашите вибрационни ходове. Например едно синьо-зелено, извлечено от треви или едно алено, извлечено от алено цвекло, ще работят по друг метод, тъй като те са живи, до момента в който яйцето, което е плътно в синтетичната багра, излъчва доста по-малко цвят - все едно обличаме тялото си със синтетична дреха “, сподели той.
Д-р Елмазов изясни по какъв начин може да извлечем естествени багри за боядисването на яйцата на Великден. „ Днес алено може да създадем по доста способи, да вземем за пример с аленото цвекло, с люспи от лук, само че остарелият способ е с корените от бояджийския брош. Копривата може да боядисва зелено. Невенът може да боядисва в жълто/оранжево, синята теменужка може да взе участие в комплекс за боядисване в синьо. Люспите от лук, когато създадем по-слаба запарка и ги варим 30-40 минути ще ни дадат жълт цвят, а в случай че ги варим 50-60 минути ще стане светло-червено. Жълто-зелените цветове могат да се получат от спанак и коприва. Корите от младия дъб също могат да служат за оцветяване на яйца, както и клончетата на зелениката, листата от брезата, магданоза. Тези растения, след варене, могат да преминат през жълтия цвят и да доближат до светло-зелен “ даде за образец доктор Елмазов.
Той разяснява, че за боядисване на яйца може да се употребява и кафе. „ Към 4-5 супени лъжици се слагат в един съд и дълготрайно се варят. С всяка минута варене, цветът се насища и се получава от тъмно-жълт до кафяв цвят на яйцето “, изясни доктор Елмазов. Той добави, че сварените яйца могат да се оставят за една нощ в във вариво от алена зелка и оцет, с цел да се боядисат в наследник цвят. Ореховите черупки, дружно със шафранът могат да се употребяват за жълт цвят. „ Ако някой инцидентно има дюли и мушмули може да ги използва с още по-голям триумф. Корените от здравец и клончетата от синя слива също биха могли да бъдат употребявани за добиване на цветове от тях. Може да използван моркови и лимони за жълт цвят като можем да подтикваме цвета още и да се уплътни с куркума “, сподели още билкарят и добави, че в случай че след боядисване, намажем яйцата с лой, ще им придадем искра и ще подчертаем цвета.
По думите му, в случай че познаваме цветотерапията и си служим с естествени оцветители и пигменти, може да подобрим своето положение. Д-р Елмазов означи, също, че с яйцата може да се почисти домът от зимните тежки сили като по едно сурово яйце се постави във всеки ъгъл на стаята и се остави да престои 24 часа, а по-късно се изхвърли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР