С изненадващо и емоционално видео, публикувано в социалните мрежи, легендарният

...
С изненадващо и емоционално видео, публикувано в социалните мрежи, легендарният
Коментари Харесай

Легендата Хоакин се сбогува след края на сезона

С изненадващо и прочувствено видео, оповестено в обществените мрежи, именитият капитан на Бетис Хоакин Санчес разгласи, че актуалният сезон ще бъде последният му като експерт. В края на акцията ветеранът ще постави завършек на една богата кариера, траяла повече от две десетилетия на терена, в която е счупил съвсем всички върхове за дългоденствие.

На футболиста, който е играл общо над 15 години за Бетис, му остава да стане играчът с най-вече изиграни мачове в историята на Ла Лига - нещо, което, в случай че нищо не се обърка, ще реализира, преди да окачи обувките на пирона, прецизира мадридският " Марка ".

Хоакин е изиграл съвсем 900 публични клубни мача, защитавайки цветовете на " зелено-белите " от Севиля, както и тези на Валенсия, Малага и Фиорентина, като е играл за испанския народен тим в 51 срещи и има 4 гола за " Ла Фурия ". Участвал е на два Мондиала (2002 и 2006) и на Евро 2004. Той има три трофея в дългата си кариера: Копа дел Рей с Валенсия през 2008 година и с Бетис през 2005 година и предходната година.

Хоакин, който скоро ще навърши 42 години, в последно време съумява да съчетае кариерата си на футболист с обещаваща кариера в малкия екран. Освен триумфа на токшоуто му " El Novato ", което преди малко беше възобновено за още един сезон с, той реализира огромна гледаемост и с документалния филм за живота си " La penultima y me voy ".

До този миг Хоакин има 615 участия в Ла Лига, като изостава единствено със седем от абсолютния връх, който се държи от друга легенда - вратаря Андони Субисарета (622), като до края на сезона в испанския шампионат има 9 кръга. От тези 615 участия, не по-малко от 400 са като състезател на Бетис, където той е събрал 521 участия във всички надпревари, повече от всеки различен състезател на клуба от Севиля досега. Повече от 110 гола, безчет асистенции и запаметяващ се дрибъл са отличителните белези на Хоакин, чиято липса ще остави голяма празнота в Ла Лига, написа още " Марка ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР