С изненадващ обрат стартира в понеделник сутринта процесът в Районния

...
С изненадващ обрат стартира в понеделник сутринта процесът в Районния
Коментари Харесай

Циганите побойници от Асеновград се признаха за виновни заради по-леки наказания

С неочакван поврат започва в понеделник сутринта процесът в Районния съд в Асеновград против 11-те роми, които бяха подсъдими по обвинявания за безчинство, закани за ликвидиране и нанасяне на телесни повреди на деца спортисти от клуба по кану-каяк „ Асеновец ” и техните треньори и родители, осъществен на 26 юни 2017 година

Делото ще се гледа по съкратеното правосъдно разследване, без събиране на спомагателни доказателства и без разпит на близо 50 очевидци, които бяха призовани да се явят на плануваните за 3 поредни дни – 18, 19 и 20 декември, откакто всичките 11 обвинени признаха виновността си пред магистратите и обявиха, че съжаляват за случилото се край язовир „ 40-те извора ” и локалната болница. Така присъдите им ще бъдат понижени с 1/3 и ще станат ясни още до края на деня.

 19pl4004-2 От една до три години затвор изиска Районната прокуратура в Асеновград за петима от подсъдимите по делото. По 2 и 3 години да получат Васил Иванов и Абдраман Абдраманов, упрекнати в причиняване на междинна телесна щета надлежно на Тодор Тодоров и Майкъл Иванов, упорства прокурор Венелин Савов.

За Емрал Рамадан и Стефан Дмитров – Тефик, които бяха упрекнати в оправени закани за ликвидиране, държавният обвинител изиска да бъде присъдена по една година дейно. Венелин Савов помоли съдията да вземе под внимание и обвиняванията против двамата за безчинство и настоя магистратите да присъдят по-високо наказване.

Прокурорът пледира за още една ефикасна присъда от една година затвор – за Асен Асенов, против който обвиняването е по-леко, само че той към този момент е осъждан. За останалите шестима участници в баталните подиуми на 26 юни обвиняването изиска по 2 години условно с 5 години изпитателен период. Това е окончателният размер на наказванията, за които упорства Районната прокуратура в Асеновград, откакто бъдат понижени с 1/3. От държавното обвиняване бяха донесли в правосъдната зала куп материални доказателства – секира, лопата и дървени летви, с които са били въоръжени ромите от квартал „ Лозница ” при нападението над гребците и техните треньори и родители, както и 6 диска със записи на побоя.

Присъдите ще бъдат оповестени след 15.30-16 часа

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР