С изграждането на завод на "Теклас-България" ЕАД във Враца ще

...
С изграждането на завод на "Теклас-България" ЕАД във Враца ще
Коментари Харесай

Още 1000 нови работни места се създават във Враца със завода на Теклас-България

С построяването на цех на "Теклас-България " ЕАД във Враца ще бъдат разкрити поетапно още 1 000 нови работни места. Това съобщи генералният шеф на холдинга на формалната гала по сключване на контракта с кмета Калин Каменов, оповестиха от общинската пресслужба. Предвижда се до началото на другата година индустриалната база в града да бъде приключена, като инвестицията е в размер на над 22 милиона лв., а първичният брой на заетите лица ще е 500. Инвеститорът разяснява, че междинната работна заплата на чиновниците на компанията в България е 1 500 лв..

"За мен е огромно наслаждение, че в навечерието на един от светлите християнски празници - Великден, имаме мотив за положителни вести - подписваме контракт с нов вложител - "Теклас ". Холдингът е с над 20-годишна история и работи с редица международни марки коли. Уверен съм, че с разкриването на цех, мястото на Враца на интернационалната карта на автомобилната промишленост ще се затвърди. С моя екип и представители на вложителя ще поставим нужните старания, тъй че напълно скоро да бъде издадено разрешителното за градеж, а в другата година по това време - да открием новия цех. С реализирането на вложенията на "МД Електроник " и "Теклас ", в региона сред ж.к. "Сениче " и квартал "Кулата " ще се обособи нова индустриална зона ", акцентира кметът Каменов преди подписването на контракта.

Генералният шеф на холдинга Неби Анъл е срещнал присъстващите с историята на компанията, индустриалната мощ и проектите за развиване. "Произвеждаме каучукови и пластмасови съединения за всички марки коли, като 100% от продукцията е предопределена за Европа, Азия и Северна Америка. Имаме бази и логистични центрове в шест страни в света, а най-голямото дружество се намира в България, с ангажирани 2 500 служащия в производството. Предпочетохме Враца, защото е град с вероятност и благоприятни условия за развиване. Искам да подчертая, че тук ще се сглобяват обособените сегменти, като ще се фокусираме върху елементи за електро- и хибридни коли. Първоначално ще стартираме с 500 работни места, само че имам вяра, че с темповете на работа ще увеличим броя им до 1 000 заети лица. Благодаря на кмета Каменов, на неговия екип и се надявам, че инвестицията ще донесе доста изгоди за вашия град и район ", отбелязва Неби Алън.

Подписването на контракта с новия вложител е резултат от усилена работа и синхрон сред локалната и изпълнителната власт. Срещата е завършила с подписването на контракта за покупко-продажба на общинския парцел, ситуиран сред ж.к. "Сениче " и квартал "Кулата ", където ще се построи заводът.

На събитието са участвали още прокуристът на "Теклас-България " ЕАД - Георги Георгиев, ръководителят на Общинския съвет във Враца - Румен Антов, общински съветници, заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, основният проектант Чавдар Спасов, кметове на обитаеми места, представители на институции и жители.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР