С хомеопатия може да съкратим два и повече пъти периода

...
С хомеопатия може да съкратим два и повече пъти периода
Коментари Харесай

Д-р Мариян Иванов и как хомеопатията помага в лечението на травми при децата ♥ От Мамапедия

С хомеопатия може да съкратим два и повече пъти интервала на възобновяване на костта при строшаване. Защо Арниката е медикамент №1 при контузии, а лавандулата №1 етерично масло при контузии с кървене? Д-р Мариян Иванов е експерт по вътрешни заболявания и хомеопат, учител по хомеопатия към Европейска школа по клинична хомеопатия и асоцииран учител към катедра Фармакология и токсикология в МФ на Медицински университет, София. Основател е на МЦ „ Фитолек “.

(Видео: Мамапедия)

♥ Полезното деяние на Арника

Свикнали сме да споделяме, че левент без рана не може, тъй като каквото и да вършим, както и да го вършим – все се случва по този начин, че дребният палавец ще се удари, ще се нарани. Важното е ние да бъдем добре готови за такива обстановки.

Какво можем да създадем с хомеопатия? Основното лекарство, което би трябвало да имаме в себе си, е Арника. Арника във всички разреждания прави прелестна работа: в 5, в 9, в 15, в 30 СН. Независимо каква е травмата, каква е локализацията, дали имаме външен кръвоизлив или не, значимото е да стартираме да даваме на детенцето по 5 гранули Арника да смуче безусловно през 5-10 минути и по този начин няколко приема в първия час, след което разреждаме приемите.

Какъв е резултатът на Арника? Арника има прелестно влияние върху дребните кръвоносни съдове, доста бързо лимитира и стопира кървенето, има изразен болкоуспокояващ резултат. За закрити контузии, т.е. когато няма външен кръвоизлив в аптеките има и Арнигел, който също можем да вземем – препоръчително е локално да се втрива на мястото на удареното. Ако стартираме в точния момент, доста бързо ограничаваме кръвоизлива и доста по-бързо по-късно нещата отминават.

♥ При изкълчване или навяхване

В взаимозависимост от това къде е локализирана травмата, бихме могли към Арника да прибавим и други лекарства. Например в случай че става въпрос за изкълчване или навяхване, доста добре е към Арника да добавим Рута Гравеоленс в 5 СН разреждане, няколко пъти по 5 гранули през половин-един час и отново, с настъпването на усъвършенстване, приемите се разреждат. Рута Гравеоленс е хомеопатичен медикамент, който има извънредно положително влияние върху връзките и сухожилията, и с негова помощ контузиите при изкълчване и навяхване се възвръщат доста по-бързо.

Когато става въпрос за контузия в региона на става с огромен вътреставен излив и оток, нормално с изключение на Арника използваме Апис Мелифика или Бриония, да речем в 9 СН разреждане, няколко пъти на ден по 5 гранули. Това ще подкрепи по-бързата резорбция на отока и по-бързото възобновяване ставата.

♥ При контузии от пробождащи предмети

Имаме случаи на контузии от пробождащи предмети, да речем гвоздеи или бодилче. Какво вършим тогава? Към Арника прибавяме Ледум Палустре в 5 СН разреждане, няколко пъти на ден. Между другото, това е много важен медикамент и при насиняване в региона на окото.

♥ Травми в области, богато снабдени с нервни нишки

Има случаи, в които травмата е в области, които са богато снабдени с нервни влакна и в тези случаи към Арника прибавяме Хиперикум Перфоратум 15 СН или 30 СН, няколко пъти на ден по 5 гранули. Както и в случаите, когато след контузия имаме болежка по хода на нервното влакно – тогава също Хиперикум Перфоратум е прелестен медикамент. Препоръчваме го и когато става въпрос за зъбни манипулации и доста огромна мъка заради засягане на нервните окончания.

♥ Травми при фрактури

Има какво да създадем и при фрактури. Много постоянно, когато майките водят децата си при мен – по мотив постоянно боледуване или нещо друго – виждам натрапен гипс и споделям, че има положителни хомеопатични медикаменти, които е могло да бъдат употребявани. Майките нормално се изненадват, че хомеопатията оказва помощ и при такива случаи. А в действителност: в такива случаи с хомеопатия можем да съкратим два и повече пъти интервала на възобновяване на костта и на контузията. 

Обикновено, с изключение на Арника, която прилагаме при всевъзможен тип контузия, при счупвания прибавяме Симфитум в 5 СН разреждане, няколко пъти на ден по 5 гранули. Освен Арника и Симфитум даваме Остеоцинезин – един смесен хомеопатичен медикамент – 2 или 3 пъти на ден по 2 таблетки за смучене.

♥ Лечебното деяние на етеричното масло от лавандула

Разбира се, има и редица други хомеопатични лекарства, които бихме могли да използваме при контузии, само че тези са съществени. Важно е да се каже, че съществуват и доста добри етерични масла, особено в случай че става дума за рана с кървене. В сходни случаи, несъмнено водачът е лавандулата. Така, както Арниката е медикамент №1 при контузии, лавандулата е №1 етерично масло при контузии, изключително с кървене. Ако използваме и нанесем няколко капки етерично масло от лавандула върху мястото на кървене, то стопира бързо, обезболява се сектора, а с изключение на това лавандулата е и превъзходен дезинфектант за раната. Към лавандулата може да прибавим и няколко капки етерично масло от чаено дърво с манука и канука, което ускорява антисептичния резултат.

Това са главните неща, които бих предложил да имаме в домашната си аптека. Най-малкото: етерично масло от лавандула и Арника в 5, в 9, в 15 или в 30 СН разреждане. 

Автор доктор Мариян Иванов, специалист по вътрешни заболявания, хомеопат
От Съветите на доктор Мариян Иванов, въпроси и отговори – Мамапедия

Източник: Мамапедия
Снимка: Pexels

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР