С химните на България и Европейския съюз започна днес тържеството

...
С химните на България и Европейския съюз започна днес тържеството
Коментари Харесай

Кметът д-р инж. Хасан Азис откри новата учебна година в СУ „Йордан Йовков” в Кърджали

С химните на България и Европейския съюз стартира през днешния ден тържеството по случай откриването на новата образователна 2022/2023 година в СУ „ Йордан Йовков ” в Кърджали.

Гости на тържеството бяха кметът доктор инж. Хасан Азис, шефът на ОДК Златка Пеньова,, шефове на културни и просветителни институции в град, представители на бизнеса.

За поредна година 950 възпитаници прекрачиха прага на родното учебно заведение, а за първи път това направиха близо 100 първолаци, които минаха под венеца на знанието дружно с класните си ръководителки и влезнаха в час. Преди това танцови и певчески сформира към учебното заведение изнесоха специфична стратегия в двора на образователното заведение пред погледите на възпитаници, учители и родители. Приказните герои от „ Малкият принц ” на Екзюпери – Принца, Лисицата и Розата асистираха на водещата на програмата Кристина.

В словото си кметът доктор инж. Хасан Азис поздрави учениците, учителите и родителите с началото на новата образователна година и приветства новата самодейност на управлението на СУ „ Йордан Йовков ” за основаване на учебната телевизия TV „ Йовков ”:

„ Впечатлен съм за следващ път от следващата чудесна новаторска концепция, с която учебно заведение „ Йордан Йовков ” започва своята телевизия и става за следващ път част от световната мрежа. Искам особено да насочва привет за тази концепция и да пожелая триумф на TV „ Йовков ”. СУ „ Й. Йовков ” и йовковци за следващ път потвърждават, че са съвременни, инициативни и новаторски ”, сподели кметът.

След тези думи той се обърна към първокласниците, по-големите възпитаници и учители:

„ Поздравявам Ви най-сърдечно по случай първия образователен ден – 15 септември! Ден, който провокира неспокойствие и боязън за всички нас, а най-вече за тези, които за първи път прекрачват прага на родното учебно заведение.

Мили първокласници,   15 септември  е най- дълго чаканият и магически ден за Вас. Да се  научите да четете и пишете ще е магия и благосъстояние, което ще Ви води постоянно напред в  живота. Пожелавам Ви с доста обич да се отнасяте към новите другари и Вашите учители, които ще са постоянно до Вас!                           

Скъпи възпитаници,  с първия учебен звънец  Ви следва да изкачите идващото ходило по пътя към знанията и триумфа. Бъдете постоянно любознателни и всеотдайни към всичко ново, което ще научите и в никакъв случай не се предавайте пред компликациите! Вярвайте в силата на знанието, тъй като всички научени уроци са стъпки по пътя, който Ви следва, с цел да сте готови за провокациите на живота!                               

 Уважаеми учители, както всяка образователна година и в този момент се обръщам към Вас с надълбоко почитание, благодарност и почит към учителската специалност. Пожелавам Ви с доста обич и мощ да пазите благосъстоянието на родното учебно заведение – неговите възпитаници!  Продължавайте все по този начин да сътворявате чудеса и безрезервно да изпълнявате задачата си на  просветители!

Честит празник и на добър час! ”

Учебната 2022/2023 година откри шефът на СУ „ Йордан Йовков ”: „ Училището ни остава територия на нематериалност. Територия на творчество и светлина. От нас зависи да го запазим като кей на сигурност и успокоение. Времето, в което живеем изисква да сме единни, виновни и дисциплинирани. Да демонстрираме съпричастност, приемливост и човечност. ” Каза в словото си Недялка Кюпрюджиева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР