С хиляди мъртви в Израел и Газа след смъртоносната атака

...
С хиляди мъртви в Израел и Газа след смъртоносната атака
Коментари Харесай

Байдън подчертава ангажимента към Израел, но казва, че трябва да има път към палестинска държава

С хиляди мъртви в Израел и Газа след смъртоносната офанзива на Хамас, президентът Байдън има вяра, че към момента има път към две- държавно решение.

Той сподели, че Хамас, терористичната организация зад офанзивата на 7 октомври в Израел, би трябвало да бъде отстранена, само че би трябвало да има палестинска страна. Като се имат поради терористичните офанзиви от предишния уикенд, президентът Байдън споделя, че решение за две страни не е допустимо сега.

„ Но мисля, че Израел схваща, че забележителна част от палестинския народ не споделя възгледите на Хамас и Хизбула, “ сподели господин Байдън.

Бойци на Хамас разрушиха гранична стена в Израел сутринта на 7 октомври, избивайки тълпи на концерт, фамилии в домовете им и хора на улицата. Най-малко 155 души са били пленени от Хамас в Газа, заяви израелската войска в неделя.

Израел отвърна на удара с най-голямата бомбардировка на Газа до момента. В Газа Министерството на здравеопазването съобщи в неделя, че израелските въздушни удари са умъртвили минимум 2670 души, в това число 724 деца, и са оставили повече от 9600 ранени.

господин Байдън сподели, че има фундаментална разлика сред офанзивите.

„ Израел преследва група от хора, които са взели участие във безчовечие, което е толкоз значимо, колкото Холокоста. И по тази причина мисля, че Израел би трябвало да отговори. да преследвам Хамас ", сподели той. „ Хамас е група страхливци. Те се крият зад цивилните. “

Той сподели, че Израел ще направи всичко по силите си, с цел да избегне убийството на почтени цивилни.

Ситуацията в Газа

Газа е дълга 25 благи и необятна приблизително 5 благи. В линията земя живеят към 2 милиона души. Около половината са деца. Хамас, която е избрана като терористична група от Съединени американски щати, е формалното държавно управление.

Израел мощно лимитира стопанската система на Газа, тъй че множеството поданици са небогати. Сега Израел е спрял храната, горивото, електричеството и малко вода. В петък Израел подреди на 1 милион поданици на Газа да се изтеглят на юг. Израелските войски започнаха да се събират на границата с Газа, откакто Организация на обединените нации предизвести за филантропична злополука.

Американски чиновници са водили договаряния с Израел и Египет за определяне на филантропичен кулоар в региона и снабдяване на филантропични доставки в Газа, сподели господин Байдън.

„ Също по този начин приказваме с египтяните [за това] дали има метод да изведем тези деца и дами [от] този регион в този миг “, сподели той.

господин Байдън сподели, че е убеден, че Израел ще следва разпоредбите на войната.

„ Уверен съм, че ще има опция почтените в Газа да могат да имат достъп до медикаменти, храна и вода, " той сподели.

Каква е ролята на Америка във войната сред Израел и Хамас?

Тридесет американци са били убити, сподели представител на Държавния департамент на Съединени американски щати в неделя, а 13 американци остават в неопределеност.

„ Казвам, че ще създадем всичко по силите си, с цел да намерим тези, които са към момента живи, и да ги освободим “, сподели господин Байдън.

В петък той беседва със фамилиите на изчезналите американци.

„ Мисля, че те би трябвало да знаят, че президентът на Съединените американски щати е надълбоко угрижен за това, което се случва - надълбоко, “ сподели господин Байдън.

Президентът сподели, че Съединени американски щати „ работят като пъклен “, с цел да обезпечат връщането на американските заложници.

„ [Най-важното] е да се постави завършек на тази грубост и да се задържат тези, които са направили това е отговорно “, сподели той.

Г-н. Байдън е наредил две ударни групи самолетоносачи да влязат в Средиземно море.

Има към 900 американски бойци в Сирия на задача за битка с тероризма от 2015 година, само че президентът не счита, че американските войски ще са нужни в новата война в Близкия изток.

„ Израел има една от най-хубавите бойни сили в страната “, сподели той. „ Гарантирам, че ще им осигурим всичко, от което се нуждаят. “

Опасения за сигурността отвън Израел

Заплахата от тероризъм в Съединените щати се усили заради обстановката в Близкия изток, сподели Байдън. Той сподели пред " 60 минути ", че в четвъртък сутринта се е срещнал с хора от вътрешната сигурност и ФБР по отношение на предотвратяването на всевъзможни закани в САЩ 

" Ние поставяме огромни старания, с цел да сме сигурни, че това няма да стане случи “, сподели господин Байдън.

Относно Иран, господин Байдън споделя, че няма ясни доказателства, че те са знаели авансово или са помогнали за планирането на офанзивата на Хамас.

Той също по този начин показа обръщение към Хизбула, мощната ислямистка милиция към север на Израел и Иран.

„ Недейте “, сподели той, предупреждавайки ги да не пресичат границата с Ливан и да ескалират войната. „ Недей, недей, недей. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР