С гордост обявяваме, че нашето еко-приключение беше изключително вдъхновяващо! Децата

...
С гордост обявяваме, че нашето еко-приключение беше изключително вдъхновяващо! Децата
Коментари Харесай

ЕКО Турнето премина през Велико Търново и Русе

С горделивост разгласяваме, че нашето еко-приключение беше извънредно вдъхновяващо! Децата и техните родители се потопиха във веселбата, участваха интензивно в екологични действия и извлякоха уроци за смисъла на опазването на природата.



Паркът във Велико Търново се яви като идеално място за осъществяване на зелената идея на турнето. Едно от най-занимателните провокации беше обезпечено от : децата, които взеха присъединяване в акцията, получиха неповторимата опция да научат какво значи преработването и какви са изгодите от него, като персонално се включиха в демонстрацията на процеса по преработване на пластмасови капачки. Това им оказа помощ да схванат значимостта за вярната обработка на отпадъците, и по какъв начин сами могат да допринесат за опазването на околната среда.



В Русе притегли вниманието на децата с забавна шатра, където те усвояваха любопитна информация. Децата схванаха по какъв начин силата от течащата вода може да се употребява за произвеждане на електрическа сила и по какъв начин можем да съхраняваме значимата топлинна сила. Научиха дали звуците са форма на сила и по какъв начин могат да бъдат употребявани. Демонстрациите за битката с пожарите и вярното гасене, както и обясненията за водния кръговрат и образуването на дъждовни облаци въодушевиха децата да организират свои лични опити и да творят забавни неща от хартия. В резултат децата сътвориха свои персонални талисмани от хартия, които гиизпълниха с усмивки и обогатени познания.



Въвеждайки разнородни игри, помогнаха на дребните участници да осъзнаят смисъла на грижа за кожата, изключително в случай че тя е склонна към атопия и сърбеж. Разбраха, че е извънредно значимо да поддържаме здравословето на кожата, изключително в случай че тя е сензитивна и податлива към раздразнения.

Децата получиха потребни познания за това, кои материали би трябвало да заобикаляме да изхвърляме в природата, защото те са нездравословни за екосистемата. Така, посредством разбирането на връзката сред грижата за кожата и опазването на околната среда, те получиха скъпи уроци за виновното държание и уравновесен метод на живот.



В уютната шатра на малчуганите имаха занимателен другар и ментор в света на игрите и потребните изкушения. Заедно с благото мече TEDI, те се потопиха в разнородни настолни и спортни занимания, като в същото време усвояваха информация за здравословните нектари, мусове и зърнени закуски. В този трогателен урок, децата откриха вкусни други възможности без консерванти и нездравословни съставки, изпълнени с потребни фибри и без добавена захар.Обогатени с нови познания и въодушевени от радостните мигове, малчуганите напуснаха шатрата с приятни награди от игрите - свежи нектарчета, ярки раници, занимателни ключодържатели, стилни бандани и занимателни кутии за изненади.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР