С голямо закъснение гледах консултациите от вчера. Смях се с

...
С голямо закъснение гледах консултациите от вчера. Смях се с
Коментари Харесай

Андролова: Малка война! Радев покани ДБ да ги нашляпа. Стана съвсем ще видят ли мандат

С огромно забавяне гледах консултациите от през вчерашния ден. Смях се с глас. Радев направи на салата Демократична България. А Иво Мирчев го настърга на рендето. Но Радев е прав: „ Националната сигурност не търпи аматьорски тълкования. “

Ударът беше доста нараняващ. И напълно непредвиден от страна на Демократична България. Представителите на Демократична България бяха същински сюрпризирани от нападението на Радев. Христо Иванов несъмнено не му остана доста задължен. Но Радев доминираше в дебата. Беше ги поканил да ги нашляпа. Поне стана напълно ясно, че Демократична България няма да видят мандат от Радев, даже и в случай че Мирчев се превъзпита, хахах.

Радев по неговия си неособено изкусен метод завърши внезапно връзките сред президентството и така наречен жълтопаветна десница. И двете страни обаче не преценят добре кой стои насреща.

Жълтопаветната десница умее да ненавижда и остракира по доста необратим метод. Тя ненавижда с цената на самоубийството си – люспене, късане от себе си, смаляване, загуба на въздействие. Но на първо място – гневната страст на редовно отменяне е значима за тази група от съидейници. Това сплотява малцинството. Тази тактика е безобразно неверна, само че времето демонстрира, че за тези хора няма друго държание. Те обичат да отхвърлят и се разпознават (запазват и очертават) само посредством отменяне, дамгосване, изтъкване и разтерзаване всекидневно на разнообразни хора. Това, което Радев може би не знае, е, че ТЕ в никакъв случай не простят. Борисов прости, подминава и има дарба да не помни или да застава над обидите. Това е негово доста мощно преимущество в политиката.

Онзи ден Атанас Атанасов подмятна на Тома Биков, че преди време подлагал на критика Борисов. Всъщност това не е вреда за Тома Биков, всички сме сериозни към един или различен във времето. Този факт демонстрира друго. Че Борисов умее да печели скъпи хора на своя страна. Борисов не е малък в това отношение, има широкоспектърен обектив, интересува го успеха. Обратното, Демократична България са типични и разпознаваеми главно с виртуалното и медийно линчуване, нанасянето на всеобщ удар върху ежедневно изменящи се следващи врагове. Изключително недалновидно! Изключително нездравословно за тях.

Лошото е, че Политическа партия потеглиха по тази формула и скоро пързалката на омразата ще ги спусне доста надолу. Все отново това е развой, дърпа време. Но да се върна на срещата Радев/ДБ.

Самите Демократична България също не преценят добре Радев. Той също не прости. Той също умее да нанася остри удари. Радев няма да напусне политиката и откакто завърши този мандат. С Радев ще би трябвало да се договаря.

Демократична България не помниха ли, че Радев даде ход на Политическа партия?!

Тези, чийто безобразни провали се постанова Демократична България да покриват. И в този момент в общата им бърлога настана дребна война. Радев през вчерашния ден ги предизвести, сподели им, че ще води война. Затова беше безпределно пожарно, възпламенимо и сигнално след всичко, което си споделиха, да излезе през днешния ден Йордан Иванов от Демократична България в ефира на bTV и да каже, че в стола на Радев стои Митрофанова.

Наистина им се чудя. Първо гласуваш за Радев освен това за втори мандат (тоест към този момент различим политически играч), по-късно казваш, че си дал своя вот за Митрофанова. Е, отлично на такива политически стратези!

Интересен риторичен въпрос насочи Радев към Христо Иванов: „ След като за осем месеца не е свършено нужното, би трябвало ли да считаме по логиката на вашия съмишленик (имаше поради Иво Мирчев), че вие сте путинофили и русофили под прикритие? “ Хахахха. Как да не се разсмееш мощно!

От Facebook профила на журналистката Калина Андролова
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР