С голям концерт на 25 май бе отбелязана 100-годишнината от

...
С голям концерт на 25 май бе отбелязана 100-годишнината от
Коментари Харесай

Читалище в Мездренско отпразнува 100-годишен юбилей

С огромен концерт на 25 май бе маркирана 100-годишнината от основаването на НЧ „ Никола Йонков Вапцарояв – 1919 “ в мездренското Игнатица. Председателят на институцията Станимир Петков се беше погрижил за всичко. Месеци наред той подготвял този празник и го направил по най-хубавия метод.
Библиотекарят Петя Маринова наблюдава историята на читалището, а ръководителят на читалищното настоятелство връчи почетни грамоти на дейни самодейци и читалищни деятели.
В препълнения от игнатенчени и посетители салон имаше и представители на националната и локалната власт, както и доста общественици и културни дейци, които връчиха приветствени адреси и дарове.
В своя приветствен адрес кметът на община Мездра инж. Генади Събков сподели: „ Припомняйки си вековната история на читалището, вие се учите от първопроходците, а гледайки напред, градите бъдещето, по този начин както от здрава лоза изникват нови, здрави и плодородни филизи, устремени към небето “.
Пожела на читалищните деятели и радетели да работят и отсега нататък все по този начин интензивно и въодушевено за обогатяване на духовния живот в с. Игнатица, връчи на ръководителя на читалището Станимир Петков кошница с цветя и плакет за принос към просветата и културата в общината.
За положителното въодушевление на присъстващите се погрижиха Танцов клуб „ Ритъмът на Балкана “, Женският национален хор и Групата за шлагерни и авторски песни „ Тинтява “ от Игнатица, Литаковската духова музика, Танцов състав „ Факел “, Женската фолклорна група „ Плетеница “, Мъжката фолклорна група „ Змей Горянин “ и деца от ОДЗ „ Звездичка “ Зверино, Женската певческа група „ Шарена китка “ от Долно Камарци, надарената национална певица Стела Кръстева и инструменталистът Йордан Борисов, Женската певческа група от Оселна и Танцовият състав от Миланово, гимнастичката Кристина Бойчева, младият артист Александър Алексеев, танцов отбор „ Мездра “ и националният артист Светлин Миланов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР