С глоба от 500 до 2000 лева могат да бъдат

...
С глоба от 500 до 2000 лева могат да бъдат
Коментари Харесай

До 2000 лв. глоба за пиратки на пл. Княз Александър І в новогодишната нощ

С санкция от 500 до 2000 лв. могат да бъдат глобени жителите, които употребяват пиротехнически средства на пл. "Княз Александър І " в новогодишната нощ. Това заяви на брифинг основен контрольор Борислав Муеров, шеф на отдел "Охранителна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи.

Главен контрольор Муеров акцентира, че използването на пиротехника на площада е строго неразрешена за безвредното протичане на празненствата. На всички публични места при съществуването на леснозапалими субстанции наоколо, без значение от класа на пиротехническите произведения, те са неразрешени, уточни той.

За сигурността на жителите ще бъде зает и съставът, който е квалифициран за реакция по линия на антитерор, като ще има екипи, които ще обхождат контролно-пропусквателните пунктове и прилежащата територия с оглед противопоставяне на възможен нападател, добави началникът на отдел "Охранителна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи.

На брифинга стана ясно, че досега са осъществени 4 243 инспекции тук-там, на които се оферират пиротехнически произведения. Констатирани са 9 нарушавания, за които са формирани актове, конфискувани са 6 841 опаковки с пиротехнически произведения. Към момента няма регистрирани произшествия с пиротехника.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР