С гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН за разглеждане в

...
С гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН за разглеждане в
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат строеж на нови мощности в АЕЦ Козлодуй /на ...

С гласовете на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ за разглеждане в зала влезе отхвърленият през вчерашния ден план за решение за осъществяване на договаряния с евентуален строител на нова нуклеарна централа на утвърдена площадка в АЕЦ " Козлодуй " с технология AP-1000. Вносители са са Делян Добрев от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Станислав Анастасов от Движение за права и свободи.

 

Заедно с него в дневния ред с гласовете на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Политическа партия - Демократична България и Движение за права и свободи беше включен още един план на решение - на депутати от Политическа партия Демократична България - за продължение на процедурата по асортимент и договаряния с евентуален строител по отношение на създаване на 7 и 8 блок на площадка 2 на АЕЦ " Козлодуй " още веднъж с технология AP-1000.

 

Депутатите гласоподаваха в дневната си стратегия и още една точка - наново гласоподаване на оспорените от президента Румен Радев променени в Наказателно-процесуалния кодекс.

 

След това ще стартира парламентарният надзор, който ще продължи 3 часа. В него би трябвало да вземат участие министър председателят Николай Денков, вицепремиерът и външен министър Мария Габриел и министри.

От " Възраждане " желаеха в залата да бъдат извикани изпълнителният шеф на АЕЦ " Козлодуй-Нови мощности " ЕАД и министърът на енергетиката Румен Радев.

 

Министърът ще бъде известен за полемиката, увери ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, след което от " Възраждане " желаеха 30 минути отмора. Желязков разгласи 15 минути спиране.

 

Заседанието онлайн, гледайте тук:

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР