С гала концерт в Доходното здание завърши вчера 15-ият Национален

...
С гала концерт в Доходното здание завърши вчера 15-ият Национален
Коментари Харесай

Ясни са победителите в Националния фолклорен конкурс „Дунавски славеи“

С церемония концерт в Доходното здание приключи през вчерашния ден 15-ият Национален фолклорен конкурс „Дунавски славеи“.

В тазгодишното издание се включиха над 400 реализатори, вокални и инструментални групи, национални хорове, оркестри и ансамбли в 3 възрастови групи и следните категории:

– любители;

– паралелки с разширено проучване на фолклор;

– музикални учебни заведения.

„Пожелавам на всички участници в състезанието триумф и дано в сърцата им не стопира да гори пламъкът на българския фолклор“, откри конкурсната стратегия зам.-кметът Енчо Енчев.

Конкурсът е включен в националния календар на Министерството на културата, а към този момент пета поредна година и в Националната стратегия за ограниченията за протекция на деца с изявени способности. Това дава опция класиралите се на I, II и III място от трета възрастова група от самостоятелните реализатори да бъдат подтиквани с 12-месечна стипендия.

Те бяха оценени от жури в състав акад. проф. Милчо Василев от АМТИИ – гр. Пловдив и членове: Сашка Ченкова – учител в Националното учебно заведение за фолклор „ Филип Кутев “ в гр. Котел и в Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски “, и обичаната национална певица Румяна Попова, чиито изпъления допълниха програмата на празничния церемония концерт в неделя.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР