С футболните звезди Меси и Роналдо сравни Ветко Арабаджиев адвокатът

...
С футболните звезди Меси и Роналдо сравни Ветко Арабаджиев адвокатът
Коментари Харесай

Адвокатът на Ветко Арабаджиев го сравни с Роналдо, Меси и Шакира

 С футболните звезди Меси и Роналдо съпостави Ветко Арабаджиев юристът му Илиян Василев на съвещание в Апелативния спецсъд във вторник, когато хотелиерът изиска независимост. По думите на юриста те също имали данъчни отговорности в Испания, само че не са задържани.

Арабаджиев беше екстрадиран от Испания, където го заловиха дружно със брачната половинка му Маринела във вила в Кабрера де Мар, благосъстоятелност на Георги Семерджиев, прочут като Жоро Шопа. Според юрист Василев Испания е върнала Арабаджиев единствено по обвиняванията за незаконна група и пране на пари, само че не и за данъчни закононарушения. И даде образец с Меси и Роналдо, както и с певицата Шакира, които дължали доста повече пари там, в сравнение с Арабаджиев у нас, само че ги платили и никой не си помислял да ги арестува. Защитникът твърди, че прокуратурата е знаела, че в случай че го изиска за данъчни закононарушения, няма да бъде екстрадиран от Испания в България, написа " 24 часа ".

Разследващите са разкрили в телефоните на Арабаджиеви сканирани документи от разпити на очевидци по следствието против тях, стана ясно в правосъдната зала. Получавали са ги, до момента в който са се криели в Испания. Хотелиерът си направил и скица за това кой очевидец какво ще приказва, както и изложение на сдруженията под негов надзор, на които се вършат данъчни проверки. Фирмите са общо 38 и по тази причина прокуратурата ги сравнава с конгломерат.

“Моля за цялостното ми освобождение ", сбит бе Арабаджиев пред магистратите. Той изслуша част от пледоариите седнал, тъй като не бил добре със здравето.

Заседанието продължи близо 4 часа, като близо 2 от тях минаха в разногласия сред юриста на Арабаджиев и тримата прокурори. Защитникът се базира на мнение на представителя на Испания в Евроджъст (европейската работа за правна помощ) Хорхе Испина. Според испанския правист решението на сътрудниците му в Мадрид било ясно - Арабаджиев е екстрадиран единствено за незаконна група и пране на пари.

Василев упрекна прокуратурата, че показва неакуратен превод на част от решението на съда в Мадрид, а ръководителя на състава Галя Георгиева - че влизала в персонална преписка с Евроджъст и криела от него отговора на българския представител в организацията Иванка Которова. Затова той изиска отказ на съдийката, само че тя отхвърли да се отдръпна от делото.

Арабаджиев бе оставен в ареста.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР