С единственият си точен удар за 90 минути ЦСКА надви

...
С единственият си точен удар за 90 минути ЦСКА надви
Коментари Харесай

Каранга качи ЦСКА на върха след победа в дербито с "Левски"

С единственият си прецизен удар за 90 минути ЦСКА надделя " Левски " в огромното дерби и взе скъпа победа с 1:0. Голямата звезда на алените Фернандо Каранга означи значимия гол в 84-ата минута и изравни тима си с първенеца " Лудогорец " с по 63 точки.

Бразилецът вкара втория си гол против " Левски ", откакто се разписа и при една от двете победи с 3:0 през предишния сезон.

Началото на мача беше белязано с увеличаване на дъжда, който валеше над София. Това направи терена още по-тежък, изключително в частта към страничните линии край бранш А на " Васил Левски ". Там топката не можеше да се движи по тревата и навлизането ѝ в локвите създаваше условия за контраатаки.

В началните десетина минути " Левски " беше малко по-активен като съумя да се ориентира по-добре на тежкия терен. Сините опитваха основно посредством дълги подавания или центрирания, а при едно от тях вратарят на ЦСКА Черниаускас не се намеси по най-хубавия метод.

Най-добрият късмет се откри пред Габриел Обертан, който стреля от воле, само че топката мина настрана от задачата.

След първичния напън на " Левски " ЦСКА стартира да задържа по-често топката и успокои играта. Червените на собствен ред изнесоха играта в по-предни позиции, само че все нещо не им доближаваше, като по-често грешаха в последния пас.

В 24-ата минута и вратарят на " Левски " Божидар Митрев трябваше да се намесва. Защитникът Яблонски върна топката прекомерно едва и тя спря в една локва, само че Митрев излезе прозорливо и я почисти.

До края на първото полувреме зачести по-грубата игра, като главно с нарушавания сините в лицето основно на Хали Тиам и Холмай Ейолфсон спираха Фернандо Каранга. Именно централният нападател на ЦСКА сътвори по-интересните моменти през първата част и два пъти стреля с глава.

 Яблонски в борба с Рафаел Енрике.
© LAP.bg

Яблонски в борба с Рафаел Енрике.

Едва в 44-ата минута " Левски " нанесе прецизен удар, който беше и първият в дуела. Станислав Костов стреля от дребен ъгъл, само че Черниаускас внимаваше и мазета.

На почивката Делио Роси извади Костов поради контузия и пусна на негово място Серджиу Буш. Дори и влизането на румънеца обаче не съумя да освежи играта на сините.

На терена нямаше кой знае какъв брой качествени осъществявания, без значение че спря да вали. Двата отбора заложиха на здрава борба и в границите на 12 минути съдията Никола Попов трябваше да демонстрира пет жълти картона.

Точни удари още веднъж нямаше, като и двамата вратари Митрев и Черниаускас трябваше да се намесват единствено при центрирания от статични положения.

 Сериозните конфликти на
© LAP.bg

Сериозните конфликти на " Васил Левски " не бяха необичайност.

В заключителния четвърт час Роси потърси още смяна и включи Ривалдиньо на терена. ЦСКА обаче беше тимът, който първи нанесе удар.

Шест минути преди края на мача нормалният обвинен Фернандо Каранга се разписа след статично състояние. Тиаго центрира от фаул, а редица играчи се разминаха с топката, преди бразилецът да я закачи напълно леко и да я изпрати в мрежата на Митрев – 1:0.

Каранга означи 23-ия си гол в 24 мача от шампионата и на процедура осъществя с първия прецизен удар на ЦСКА в срещата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР