С единодушие Великотърновският общински съвет гласува декларация, с която се

...
С единодушие Великотърновският общински съвет гласува декларация, с която се
Коментари Харесай

Деян Хаджийски: ГЕРБ обедини Общинския съвет във Велико Търново за решаване на проблемите с „Кроношпан“

С единогласие Великотърновският общински съвет гласоподава декларация, с която се упорства способените държавни институции да вземат ограничения по проблемите, подбудени от въздействието на завода на „ Кроношпан България “ върху чистотата на въздуха във Велико Търново.

Декларацията бе инициирана от общинските съветници от ГЕРБ в старопрестолния град, напомни ръководителят на групата Деян Хаджийски, доразвита е по време на съвещанията на комисиите и бе призната по време на днешното съвещание на локалния парламент.

„ Благодаря на сътрудниците от всички политически сили в Общинския съвет – показахме по този начин нужното обединяване към въпрос, който е извънредно значим за Велико Търново. И на локално, и на национално равнище ГЕРБ постоянно е призовавала за единение и градивни решения, когато би трябвало да се вземат решение належащи проблеми “, разяснява Деян Хаджийски.

С декларацията Великотърновският общински съвет упорства Изпълнителната организация по околна среда да вземе ограничения в следните насоки:
в допълнение понижаване на излъчванията на нездравословни субстанции, прахуляк и субстанции, отделящи миризми с използване на най-хубавите налични техники за филтриране, в това число и пречистващ електрофилтър;поставяне на системи за непрестанен мониторинг на изпускащи устройства и достъп в действително време до данните от тези системи, в това число и посредством електронно табло пред постройката на Община Велико Търново.
„ Когато се съберем като мнение и посока – резултатите са налице и можем да решаваме проблемите пред нашия град “, бе отзвукът от мненията и на представители на другите политически сили в локалния парламент.

Деян Хаджийски уточни още, че като концепция, зародила въз основата на признатата декларация, общинските съветници от ГЕРБ поддържат иницииране на локален референдум по отношение на въздействието на „ Кроношпан “. Те предложиха основаване на работна експертна група, която да създаде въпросите – в нея ще се включат общински съветници от всички групи, специалисти от Община В. Търново, Регионална инспекция за опазване на околната среда, РЗИ и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР