С двубой между първата ракета на България Димитър Кузманов и

...
С двубой между първата ракета на България Димитър Кузманов и
Коментари Харесай

Димитър Кузманов открива мача срещу Парагвай за Купа "Дейвис"


С дуел сред първата ракета на България Димитър Кузманов и втората на Парагвай Ернандо Ескура ще бъде открита срещата сред двата тима от шампионата за Купа " Дейвис ". Това отреди тегленият през днешния ден чоп за дуела от плейофите в Световна група II на международното отборно състезание по тенис за мъже, която ще се организира на 4-5 март в столичната зала " София ".

Във втория сингъл в петък един против различен ще се изправят втората ни ракета Александър Лазаров (номер 409 в международната ранглиста) и първият избор на южноамериканците Даниел Вайехо (1985).

Програмата в събота ще стартира със срещата на двойки, за която са декларирани Александър Донски и Пьотр Нестеров против Хуан Борба и Даниел Вайехо. Следват мачовете на сингъл сред първите ракети Кузманов и Вайехо и сред вторите - Лазаров и Ескура.

Във всеки от двата спортни дни мачовете ще стартират в 16:00 часа. Входът за публиката е свободен, като след получено позволение от Министерството на здравеопазването ще може да бъде напълнен цялостният потенциал на залата от 500 седящи места. Единственото изискване е всеки фен да има годен документ и/или негативен резултат от тест за КОВИД-19 и да носи защитна маска.

Водещ на церемонията за жребия беше супервайзърът на мача България - Парагвай Мария Кристина Барбарано от Италия. В наличието на двамата капитани Валентин Димов и Рамон Делгадо за тегленето оказа помощ националният треньор Даниел Ангелов.

Преди началото на церемонията членът на УС на БФТ Юлиян Михов прочете приветствен адрес към гостите на испански език от името на президента на федерацията Стефан Цветков.

" Бих желал да кажа добре пристигнали на целия тим на Парагвай за Купа " Дейвис ", който дойде в София за тенис мача против българския тим този уикенд. Тенисът ме въодушевява мощно и се надявам, че ще забележим доста високо равнище на играта и на феърплея сред нашите два тима. Това значи доста и съставлява значимостта на тениса и на спорта като цяло за поддържане на един по-добър свят и другарство сред две страни. Надявам се София да ви хареса, доста хубав град с доста отзивчиви хора. Бях в Асунсион преди 22 години и имам доста хубави и забавни мемоари. Бих се радвал скоро да се върна в Парагвай ", се споделя в поздравлението на Стефан Цветков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР