С дузпа в добавеното време Фиорентина победи Сасуоло с 2:1

...
С дузпа в добавеното време Фиорентина победи Сасуоло с 2:1
Коментари Харесай

Фиорентина победи Сасуоло с дузпа в добавеното време на двубоя

С дузпа в добавеното време Фиорентина победи Сасуоло с 2:1 в първата среща от 17-ия кръг в италианското състезание. Точен след приключването на 90-ата минута беше Нико Гонсалес, откакто и трите попадения в мача паднаха през второто полувреме.

С днешния триумф Фиорентина събра 23 точки и се реалокира на 9-ото място в класирането. Сасуоло е на 16-о място с 16 и четири провали в последните пет дуела.

След нулево първо полувреме домакините откриха резултата в 3-ата минута след рестарта. Разписа се Рикардо Сапонара с полуволе, като топката разказа странна треактория и падна тъкмо под гредата, като изненада вратаря Андреа Консили. Кристиано Бираги центрира, топката се отби в Куаме. А опитът за изчистване на Алекс Ферари просто се трансформира в асистенция за резервата Рикардо Сапонара, който откри резултата. Интересното е, че минута преди гола още веднъж Сапонара стреля, само че този път Консили мазета топката над горната греда.

В 57-ата минута обаче домакините бяха осъдени. Бразилският бранител Додо, единствено минута след влизането си в игра, спря с ръка удар на Пинамонти и това означаваше дузпа. Доменико Берарди не сбърка и възвърне равенството. Дузпата беше забавена много дълго, защото прочете сериозна инспекция със системата за видеопомощ на реферите (ВАР) за възможна игра с ръка на Куаме преди тази на Додо.

Нико Гонсалес, който влезе като промяна, можеше да се разпише в 86-ата минута за домакините. Вратарят на Сасуоло обаче избави удара му. Но момент по-късно Алекса Терзич видя изстрела си да се отбива от ръката на Руан Тресолди и реферът даде углавен удар и за домакините, като още веднъж прегледа с ВАР. Нико Гонзалес изпрати Консили в неверния ъгъл за крайното 2:1.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР