С доброволен труд и дарения от материали и пари на

...
С доброволен труд и дарения от материали и пари на
Коментари Харесай

Строят с дарения изгорялата къща на четиричленно семейство

С непринуден труд и дарения от материали и пари на десетки компании и родопчани в родопското село Гълъбово стремително строят от основи изгорялата изцяло къща на Васил и Нела Татарови и двамата им сина. Пожарът потегля от газов котлон извън на 19 август т.г. и за броени минути по облицовката на постройката се трансферира на покрива. " Точно бяха завършили цялостен ремонт на къщата - саниране, промяна на дограмата с ПВЦ и на покрива.

Васил беше пристигнал да заплаща тока на центъра, когато пожара лумва у тях. За наслада никой не пострада. Много хора от селото гасихме с два екипа на пожарната, само че нищо не можа да се избави. Всичко изгоря - цялата къща и обзавеждането в нея, пари и документи. Сега нямат една лъжица ", сподели кметът на Гълъбово Асен Дерменджиев. Четиричленното семейство краткотрайно живее в къщата на сестрата на Васил наоколо. Веднага след пожара кметството подема дарителска акция за почистване и градеж на нова постройка за фамилията.

От община Баните оказват помощ с техника от екскаватор и самосвал за почистване на отломките, а с дарения от материали от гатери в Лъки и Давидково, както и от разнообразни компании от региона стартира строителство на новата постройка. " В селото имаме доста строителни бригади и 10 души майстори всеки ден работят на градежа, с непринуден труд. Тази седмица с подаяние от бетон от компания от Баните се излива първа плоча на къщата. След това ще търсим хора за дарения от тухли, керемиди, порти, прозорци и съществени уреди и обзавеждане за семейството. Открих сметка на името на Васил Татаров за дарения и към този момент събрахме близо 6 000 лв.. Благодаря на общината и популацията за своевременната помощ ", сподели Дерменджиев.

Сметката за дарения на името на Васил Минчев Татаров:
ASSET BANK
BIC: IABGBGSF
IBAN: BG31 IABG 7491 1000 8413 00
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР