С днешния почивен ден се дава началото на продължително затопляне,

...
С днешния почивен ден се дава началото на продължително затопляне,
Коментари Харесай

От днес започва затопляне, което ще продължи цяла седмица

С днешния почивен ден се дава началото на дълготрайно стопляне , през което зимният месец февруари ще ни се стори доста по прелестен. Очаква се извънредно топлото време да продължи най-малко една седмица, след което Малък Сечко още веднъж ще подсети за себе си .

Според прогнозата на синоптиците през днешния ден облачността ще бъде променлива , постоянно намаляваща до слънчево време. Ще духа сдържан, в Дунавската низина – краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 8° и 13° , в София – към 8°.

Над планините облачността ще е променлива, понижава постоянно до слънчево. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4° , на 2000 метра – към минус 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа сдържан, по северното крайбрежие краткотрайно до мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 9°-10° . Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Утре и през новата седмица повишението на температурите ще продължи, като в понеделник и стойност могат да се чакат стойности от 16-17 ° , които са по-характерни за пролетта. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР