С декларации за 15 септември - първия учебен ден, започнаха

...
С декларации за 15 септември - първия учебен ден, започнаха
Коментари Харесай

Депутатите притеснени от лошите резултати на учениците

С заявления за 15 септември - първия образователен ден, започнаха работния си ден депутатите.

Движение за права и свободи напомни полезността на знанието, образованието е най-ценното благосъстояние, съобщи от трибуната Дженал Топалова и в декларация настоя образованието да е народен приоритет. Само образовани младите ще могат да посрещнат провокациите на времето , а образованието е дългът на сегашното към бъдещето посочи националният представител от Движение за права и свободи.

Все още образованието у нас се движи на две скорости, а в Движение за права и свободи са обезпокоени от последните резултати от външното оценяване. Формацията желае тактика за развито, съвременно, цифрово обучение и подчертаха смисъла на майчиния език. Утрешният ден ще е на знаещите, познанието е мощ, дано я дадем на децата на България, прикани Топалова.

Председателстващият съвещанието Росица Кирова също почете от името на Народното събрание трепета на първолаците и регистрира дължимото на техните учители.

Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия прочете декларация от името на ПГ на левите. По думите й 15 септември е ден на доста цветя и очаквания . По думите й в годините обратно партиите са заявили промени и приоритетност на образованието. И алените са обезпокоени от влошените резултати на учениците. А че учителят е значим за системата, останало единствено добра декларация. Все отново в последните години обществото прогледнало за целта на учителя.

Анастасова е удовлетворена, че се усилват, само че това е закъсняла мярка. Не е понижена бумащината за учителите. Длъжници сме на учителите и на децата, посочи аленият народен представител. Не са осъвременени образователните стратегии, а учебниците се осакатяват, съгласно Българска социалистическа партия. До момента последва едно нищо, няма успокоение и предвидимост в системата, а хаосът в системата е неминуем, счита Анастасова.
 Добър (3.93) на матурата – разбирането и осмислянето е мъчно
Добър (3.93) на матурата – разбирането и осмислянето е мъчно

С най-голям междинен резултат са непознатите езици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР