С дебат за обединена Европа и мястото й в света,

...
С дебат за обединена Европа и мястото й в света,
Коментари Харесай

Роберта Мецола: ЕС не е съвършен, но дава големи надежди

С спор за обединена Европа и мястото й в света, евродепутатите означават 9 май – Деня на Европа. Специален посетител е немският канцлер Олаф Шолц. Председателят на Екологичен потенциал Роберта Мецола откри тържественото съвещание, акцентирайки на нуждата от отбрана на всички полезности, заложени още в декларацията на Робер Шуман.

 
Създаването на пропорционалност във връзка с заканите e нещо основополагащо за нас. На 9 май това, което се съдържаше в декларацията на Робер Шуман, e значимо и през днешния ден. Днес ние означаваме европейския план, Деня на Европа, като основополагащият детайл е солидарността. Това е ден, който сплотява хората, без да се опитваме да станем идентични. Това е един план, който преодоля Желязната завеса и бетонните стени. Този ден ни припомня за това, което е допустимо, в случай че сме обединени, в случай че поемем своята отговорност по пътя напред.
Роберта Мецола – ръководител на Екологичен потенциал

„ Нашият Европейски съюз разчиташе на смелостта, на куража, само че знам, че Европейският съюз не е идеален. Много от вас споделят своята угриженост във връзка с протичащите процеси, само че в това време изпитваме вяра, независимост, господство на закона. Именно заради това този план е толкоз неповторим. Знаем какво сме постигнали, знаем какво можем да реализираме в бъдеще, само че не трябва да одобряваме това за даденост, би трябвало да продължим да работим “, сподели още тя.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР