С БСП имаме не просто различия, а разширяващи се различия,

...
С БСП имаме не просто различия, а разширяващи се различия,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Лидерската среща на БСП е пиар, мандатът е обречен

С Българска социалистическа партия имаме не просто разлики, а разширяващи се разлики, а шансът за сформиране на държавно управление с третия мандат е извънредно дребен, научен по-скоро.

Това съобщи пред публицисти в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов, визирайки разликите по повод военната помощ за Украйна.

„ Тук не става въпрос за някаква еднократна военна помощ, тук става дума за това, че България би трябвало да осъществя дълготраен ангажимент към политиката на НАТО, с цел да може да употребява ресурсите на НАТО и модернизира своите въоръжени сили “, разяснява Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му депутатът Иван Ченчев от Българска социалистическа партия освен не е могъл да произнесе, че Русия е агресор, само че и Корнелия Нинова е почнала да заема позицията, че България нямала късмет да влезе в еврозоната от 1 януари 2024 година

„ Това за нас също е извънредно значим приоритет и ние считаме, че имаме потребност от държавно управление, което ясно да сложи тематиките, свързани със сигурността, с интеграцията в еврозоната. От това, което слушам като поръчки, възможностите ни да окажем някаква поддръжка на такова държавно управление единствено понижават “, уточни ръководителят на парламентарната група на Демократична България.

Досега от партията не са получили покана за лидерска среща, разяснява още Иванов.

„ Няма да скрия, че наподобява по-скоро пиарска опаковка, с цел да се прикрие това, че мандатът е изначално жертван. Ако някой е желал да има държавно управление, е трябвало да се случи друго “, акцентира той.

Относно обявата на " Велт ", представена от изданието " Политико ", че България е страната, която скрито е избавила Украйна, Христо Иванов разяснява, че от Демократична България постоянно са упорствали България да окаже по всевъзможен метод помощ на Украйна. България трябваше ясно да съобщи, че ние поддържаме по всякакъв начин Украйна. Това е наш народен интерес. Вероятно това, че да се скрие този факт, трябваше да се минава през медиатори, води до загуби за България. Лицемерието коства пари, значимото е, че всичко това се е случило, сподели депутатът.

За абсурда с финансирането на Демократична България от чиновници на Nexo, Иванов изясни, че става въпрос за 10%-11% от даренията, които са привлекли, тъй че сходни дарения не ги слагат в условия на зависимости. Това, което нас ни касае, е методът, по който тази фактология се употребява тук пропагандно, сподели той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР