С близо 100 хил. лв. ще можем да подкрепим стипендиантите

...
С близо 100 хил. лв. ще можем да подкрепим стипендиантите
Коментари Харесай

Студенти могат да кандидатстват за стипендии до 10 май

" С близо 100 хиляди лева ще можем да подкрепим стипендиантите тази година. Процесът сега е отворен и може да се кандидатства до 10 май ". Това съобщи пред БНР Лилия Мерджанова от Сдружение " Тук -там ".
Средствата се събират целогодишно от членовете на " Тук-там клуб ", като 25% от всеки членски импорт отива във фонда за идващите стипендии.
 
Мерджанова уточни, че стадиите за ревизиране на кандидатурите са 3:
 
" До 10 май - изпращане на кандидатурите. След това селектираните стипендианти по документи ще би трябвало да изпратят видео - по какъв начин виждат те бъдещето си в България. Видеата ще бъдат прегледани от журито на фонда. Селектираните на финален кръг стипендианти ще имат и изявленията. След това е награждаването. То ще бъде на 13 юни ".
 
Тя уточни, че ще има общи стипендии, които са без ограничаване в областта на образованието или страната. Има обаче и профилирани стипендии, подкрепени от съответни компании, сподели Мерджанова и даде образци - стипендия за инженерство, стипендия за стабилно развиване и стипендия за специалности на бъдещето, които включват екология, запазване на околната среда, бионауки.

Как да кандидатствате за стаж в държавната администрация

За 8 издания сме подкрепили 42-ма стипендианти, всеки от които се развива в разнообразни сфери, означи Мерджанова. По думите й за тези години са вложени в стипендии близо 370 хиляди лева
 
 istock istock
" Ние не ги поддържаме единствено финансово. Ние сме огромна опора за тях, до момента в който учат, само че и по-късно като се върнат. " Тук-там ", с изключение на стипендия, е мощна и огромна общественост, която поддържа след това и за намиране на работа, и за реализация. Голяма част от тези стипендианти се развиват и работят за бъдещето на България ", разяснява още тя.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР