С благотворителна изложба-базар на шарани и рибен курбан във Враца

...
С благотворителна изложба-базар на шарани и рибен курбан във Враца
Коментари Харесай

Община Враца отбеляза Никулден с изложба-базар на шарани и рибен курбан /снимки/

С благотворителна изложба-базар на шарани и рибен курбан във Враца бе маркиран огромния християнски празник Никулден, видя BulNews.bg.
Празникът бе открит от кмета на общината Калин Каменов. В приветствието си той поздрави всички именици, представители на банковия бранш, търговията и рибарството, чиито настойник е Св. Николай Чудотворец.
Врачанският митрополит Григорий освети рибния курбан. След това над 1 500 порции бяха раздадени гратис на всички присъстващи.
На изложбата-базар към 50 особено приготвени шарана изпълниха очите на жителите и посетители на града. Рибите, приготвени от професионални майстор-готвачи от детските градини и ясли, както и от общинското дружество „ Социални дейности”, се продават на начална цена от 30 лв.. Събраните средства ще бъдат дарени за създаване монумент на видния врачанин - кинорежисьора Людмил Кирков.
Днес се слага и началото на коледните и новогодишни празници във Враца. Довечера ще се възпламенят светлините на осемметровата коледна елха на площад „ Христо Ботев “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР