С биене на камбани и минута тишина започна церемонията по

...
С биене на камбани и минута тишина започна церемонията по
Коментари Харесай

В САЩ отбелязват годишнина от терористичните атаки на 11 септември

С пердашене на камбани и минута тишина стартира церемонията по отбелязването на двадесет и първата годишнина от терористичните офанзиви на кота нула в Ню Йорк, където двете кули на Световния търговски център бяха разрушени, откакто в тях се блъснаха похитени самолети на 11 септември 2001 година съобщи Асошиейтед прес.

Роднини на жертвите и публични представители също по този начин се събраха на другите места, на които на 11 септември бяха разрушени похитени самолети, а точно - Пентагона и поле в Пенсилвания.

Вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис и нейният брачен партньор Дъг Емхоф се причислиха към церемонията пред Националния мемориал за 11 септември в Ню Йорк, само че по традиция на церемонията на кота нула няма да се изричат политически фигури.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън означи 21-вата годишнина от офанзивите на публична гала под непрестанен дъжд в Пентагона, като част от която той постави венец. Днешната гала се състоя малко повече от година откакто Байдън постави завършек на дългата и скъпоструваща война в Афганистан, която Съединени американски щати и съдружниците им започнаха в отговор на терористичните офанзиви, показва АП. Байдън означи, че даже откакто Съединени американски щати са напуснали Афганистан, неговата администрация продължава да преследва виновните за офанзивите от 11 септември. Миналия месец той разгласи, че при загадка интервенция Съединени американски щати са умъртвили Айман аз Зауахири, водача на " Ал Кайда ", който е оказал помощ за планирането на атентатите.

" Никога няма да забравим, в никакъв случай няма да се предадем ", съобщи Байдън. " Нашата решителност да предотвратим нова офанзива против Съединените щати е безкрайна ", добави той.

Към президента се причислиха членове на фамилиите на починалите, чиновници на службите за бързо реагиране, които са били в Пентагона в деня на нападението, както и управлението на министерството на защитата на Съединени американски щати. " Имаме към вас един необикновен, необикновен дълг ", сподели Байдън.
 Българска телеграфна агенция
Президентът напомни и думите на разтуха, които умрялата предишния четвъртък кралица Елизабет Втора отправила към американския народ скоро след атентатите: " Скръбта е цената, която плащаме за любовта ". Байдън съобщи, че тези думи остават толкоз прочувствени, колкото и преди 21 години, само че тежестта на загубата също остава огромна. " На този ден цената е толкоз висока ", сподели Байдън.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР