С Библията в ръка Борис Джонсън се закле да казва

...
С Библията в ръка Борис Джонсън се закле да казва
Коментари Харесай

Борис Джонсън VS. депутати заради ”Партигейт” frognews.bg

С Библията в ръка Борис Джонсън се закле да споделя „ истината и единствено истината “ и незабавно посочи:

 

„ С ръка на сърцето, не съм лъгал в Народното събрание “. Той призна, че общественото разграничаване не е било „ съвършено “ на събиранията на Даунинг стрийт по време на локдауна, само че уточни, че те са били „ значими “ работни събития, за които твърди, че са позволени. Джонсън настоя, че разпоредбите на локдауна, както той ти схваща, са били спазвани когато и да е.

 

Седемте членове на Комисията обаче оспориха изказванията му, че той не е бил предизвестен авансово, че събиранията на Даунинг стрийт 10 са противозаконни, като председателката Хариет Харман от Лейбъристката партия в един миг назова „ неубедителни “ причините му.

 

Джонсън загуби хладнокръвие и на няколко пъти се спречка с депутата от Консервативната партия Бърнард Дженкин като съобщи на съпартиеца си, че приказва „ цялостни нелепости “.

 

Комисията по привилегиите и държанието на депутатите би трябвало да откри дали Джонсън съзнателно е подвел депутатите и проверява изказванията на някогашния министър председател пред Народното събрание откакто в края на 2021 година в медиите излязоха детайлностите за купоните с консумация на алкохол и други събирания на Даунинг стрийт.

 

Ако Комисията откри, че Джонсън съзнателно и неразумно е подвел депутатите, той може да бъде отхвърлен от Камарата на общините – ход, който може да провокира изключителни избори в неговия изборен регион. Присъдата на Комисията би трябвало да бъде произнесена до началото на лятото.

 

Ако бъде взето решение за налагане на глоба на Джонсън, тя би трябвало да бъде гласувана в Камарата на общините.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР