С българския премиер Кирил Петков, който ще дойде на 18

...
С българския премиер Кирил Петков, който ще дойде на 18
Коментари Харесай

Ковачевски: Готов съм да отворим нова страница в отношенията с България

С българския министър председател Кирил Петков, който ще пристигна на 18 януари, чакам да изградим съответно приятелско отношение и другарство сред двете страни, което ще бъде на всичко равнище. Това сподели бъдещият министър председател на районен съд Македония Димитър във връзка визитата на министър-председателя Кирил Петков в Скопие идващия вторник, оповестява БНР.

„ При визитата на Петков чакам да утвърдим основите за бъдещите диалози, както и формите на съдействие и прогрес. Но и в това време да действаме отвън историческите рамки”, сподели пред държавната организация.
свързани новини56374на 14.12.20216944на 08.01.2022
Според него това е изискването, с цел да има прогрес.

„ Сближаването и съдействието сред двете страни във всички области е значимо изискване за отстраняването и подозренията за неверните усещания. Аз съм подготвен да отворим нова страница в връзките с България, да изградим откровено другарство и по-добро бъдеще за двете страни. Трябва да снишим гласа на омразата. Реално имаме повече близости, в сравнение с разлики като страни и би трябвало да се концентрираме върху общия интерес. Само с подобен метод ще бъдем запомнени като водачи, които са преодолели Балканските спорове с европейски подход”, сподели още и добави, че посредством политиката на взаимноуважение, създаване на бъдеще, съдействие и взаимни отстъпки може да се върви напред.

Бъдещият министър председател добави, че капацитетът би трябвало да бъде употребен от работните групи, както и в работата на двете държавни управления, на фирмите от двете страни, двете общества и всички значими фактори.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР