С българска победа започна Световното първенство по Таекуон-До ITF в

...
С българска победа започна Световното първенство по Таекуон-До ITF в
Коментари Харесай

Световното по таекуон-дo ITF в Беларус започна с българска победа

С българска победа стартира Световното състезание по Таекуон-До ITF в Минск. В първия мач на шампионата Екатерина Иванова съкруши служебно Елиса Рамос от Хондурас в дисциплината форма. Във втория си мач Иванова, европейска шампионка на спаринг от шампионата в Талин през април, бе надиграна от мощната представителка на Северна Корея Ким Жин А.

Другите ни трима представители в дисциплината също не съумяха да стигнат до разпределението на медалите. Елена Любомирова при девойките бе надиграна от аржентинката София Флоренсия.

При юношите Божидар Матов стартира с безапелационен триумф над Туанси Ал-Ноор от Северна Ирландия, само че беше отхвърлен във осминафиналите от представителя на Чехия Нгуен Хай Триуе. Кристиан Ранчов пък загуби на старта от Ким Тае Нам от Северна Корея.

" Доволни сме от днешния ден, макар че можеше да се представим и по-добре. Все отново по-силната дисциплинираност и на четиримата е спаринга. Надяваме се, че там ще реализираме по-добри резултати, освен от четиримата, а и от целия тим ", съобщи Николай Кехайов, част от треньорския екип на националния тим.

Утре сутринта не престават битките в дисциплината форма, а в следобедната стартират първите боеве в спаринга, където чакаме първите ни представители в дисциплината.

 Президентът на Европейската федерация по таекуон-до ITF открива шампионата в Благоевград
Президентът на Европейската федерация по таекуон-до ITF открива шампионата в Благоевград

Над 700 участници ще се включат в конкуренцията
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР