С артистично настроение и музика изпълниха най-новото арт пространството Квадрат“

...
С артистично настроение и музика изпълниха най-новото арт пространството Квадрат“
Коментари Харесай

Художници на Тракийския университет рисуваха в Квадрат“-а

С артистично въодушевление и музика извършиха най-новото арт пространството " Квадрат “ във вътрешния двор на постройката на община Стара Загора първокурсниците от новата компетентност „ Педагогика на образованието по изобразително изкуство и графичен дизайн “ в Тракийския университет. По нетрадиционен метод - посредством пърформанс, в който се включи и публиката, те показаха образованието си в Педагогическия факултет. 
Всички участници имаха опция да оставят своя цветен отпечатък в експресивна комбинация с цветни бои на бели платна и да сътворят дружно своята креативна страст.
Колективното изобразяване в центъра на града мина под звуците на студентския бенд „ Макрофагос “, последвано от артистична презентация на второкурсниците на особено инсталирана видео стена, на която публиката видя красивите творби на изкуството с другите техники на „ четката и перото “.
Студентите отпспециалността „ Педагогика на образованието по изобразително изкуство и графичен дизайн “ благодариха на доцент Ани Златева, че е основала това образование за тях, тъй като Стара Загора и нейните художници имат потребност да се учат да творят.
Събитието мина с поддръжката на Община Стара Загора и основния проектант Виктория Грозева, а специалността се запечата в историята като артистичния искра на Тракийския университет. Тя е разкрита през образователната 2019/2020 година, а създател на образователния проект е доцент Ани Златева - ваятел и художник на интернационално равнище. Тя е един от създателите, които извайват пясъчните статуи на годишния фестивал „ Пясъчните фигури “ в Бургас. Доц. Златева взе участие и в огромни интернационалните планове с пясъчни статуи. Автор е на профилирана литература и не на последно място е възпитател, който желае да съобщи част от себе си на младото потомство. Сред преподавателите по специалността е и основен помощник доктор Катя Тинева-Гюрковска. Тя е изкуствовед и работи и в Градската художествена изложба, а преди този момент в Националната художествена изложба. Асистент Петър Петров е учител и създател в региона на скулпурата, живописта и рисунката, а помощник Атанаска Янева - в графичния дизайн.
За втора поредна година местата в специалността „ Педагогика на образованието по изобразително изкуство и графичен дизайн “ са запълнени напълно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР