С аплаузи лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова бе

...
С аплаузи лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова бе
Коментари Харесай

БСП в спор за и против оставката на Нинова

С аплаузи водачът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова бе посрещната на изключителния Конгрес на столетницата . Извънредното съвещание се организира, откакто тя хвърли оставка след загубата на евровота.

Конгресът стартира по традиция с химните на България, Европейски Съюз и Интернационала. Постъпило е предложение от Пазарджик Корнелия Нинова да отдръпна оставката си. От " Младост " в София пък са поискали тя да се оттгели от поста. От тази партийна конструкция не желаят отново избор за лице, както упорства тя.

Столетницата не била подготвена за директен избор. Чавдар Георгиев пък настоя за промени в устава .

В отговор Георги Свиленски съобщи, че не желае смяна в устава. Какво се крие зад тази точка , попита аленият народен представител. Той уточни поименно хората, които желали да слагат Нинова според - Димитър Дъбов, Георги Гергов, Ваня Добрева. Според него тя (Корнелия Нинова) се е оттърсила от тези зависимости.
 Красимир Янков има поддръжка на леви структури да оглави Българска социалистическа партия
Красимир Янков има поддръжка на леви структури да оглави Българска социалистическа партия

Според него партията има потребност от нов жанр и способ на работа

Уставът ни е Конституцията на партията , посочи Свиленски. Той е безапелационен, че за промени в устава би трябвало да се пита партията, а не да се произнася Конгресът.

Дъбов не се даде и захапа Свиленски, че преди бил непосредствен до Михаил Миков, а в този момент бил в обкръжението на Нинова.

Ваня Цанкова от Пазарджик уточни, че партията трябвало да отиде единна на локалния избор. Затова организацията желае Нинова да отдръпна оставката си. И Казанлък даде избор на доверие на водача си в оставка.

Според Румяна Друмева, ръководител на БСП-Казанлък, Нинова вдъхнала вяра и кураж на социалистите, дръпнала ги като локомотив . Затова от организацията в Казанлък желаят през днешния ден мощна поддръжка за Корнелия Нинова. И Хасково се оповестиха срещу оставката й.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР