S&P Global Ratingsпонижи оценката си за кредитоспособността на Бразилия с

...
S&P Global Ratingsпонижи оценката си за кредитоспособността на Бразилия с
Коментари Харесай

S&P понижи оценката си за кредитоспособността на Бразилия

S&P Global Ratingsпонижи оценката си за кредитоспособността на Бразилия с една степен до ВВ- (латински букви) поради липса на прогрес в напъните на страната да понижи големия си бюджетен недостиг, съобщи Франс прес. Равнището ВВ- е преди категорията, която се възприема като „ мощно спекулативна ”.

„ Въпреки известния прогрес на администрацията на президента Мишел Темер, Бразилия изостава по отношение на упования ритъм при използването на законодателство, което би разрешило да се поправят отклоненията в бюджетния й недостиг ”, разяснява Standard & Poor’s в оповестеното официално съобщение.

Най-голямата стопанската система в Латинска Америка, Бразилия излезе от криза предходната година. Тя регистрира напредък от 0,6 на 100 за първите девет месеца на годината по отношение на същия интервал на 2016-а след две години на стесняване на стопанската система. Брутният й вътрешен артикул понижа с 3,5 на 100 през 2015-а и с 3,6 на 100 през 2016 година

Макар че стопанската система се стабилизира, ние установяваме слаб напредък и недостатъци в бюджета, добавя рейтинговата организация.

При все това новата оценка на S&P е със " постоянна " вероятност, което значи, че организацията не има намерение да я намали в скоро време, означи Франс прес.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР