С актуализацията на Закона за бюджета за тази година Министерският

...
С актуализацията на Закона за бюджета за тази година Министерският
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Не е добра идея да се вдигат данъците и никой не го предлага

" С актуализацията на Закона за бюджета за тази година Министерският съвет и министърът на финансите трябваше да покажат, както изисква Законът за обществените финанси, какво се предлага в актуализацията за 2022 година и какво носи то като последствия в идващите две-три години ".  Това разяснява Владислав Горанов от ГЕРБ, някогашен министър на финансите, в ефира на предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS.

Финансистът разяснява, че следващата година дефицитът ще доближи 7 на сто от Брутният вътрешен продукт и постоянно, когато държавната сметка е на недостиг, се постанова изтегляне на нов външен дълг, а също и че когато свърши ликвидността, политиката не оказва помощ.

" В момента, в който с лека ръка решиш, че можеш да удвоиш за две-три години пенсиите и да увеличиш възнагражденията в бюджетната сфера със съществени размери, и в това време да предлагаш обезщетения за бизнеса, няма сметка в света, която да може да издържи. Всъщност, това което показа финансовото министерство, е това, което ни чака идната година. Ще минат години, до момента в който успеем да се вместим в рационална фискална рамка. Със сигурност не е добра концепция да се подвигат налозите и никой не го предлага. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР